Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βουλή: Την απόφαση της Ιεράς Συνόδου ανέγνωσε ο Νατσιός – Αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ

Μοιραστείτε το

Ο Δημήτρης Νατσιός ανάγνωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής τη χθεσινή ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο, η ονομαστική ψηφοφορία του οποίου θα γίνει σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος της Νίκης διάβασε όσα αναφέρει η ανακοίνωση, προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη.

«H πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΙΚΗΣ, του κ. Νατσιού, να αναγνώσει την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, εδώ στην αίθουσα, δεν είναι μόνο υπερβολική αλλά είναι και μη αποδεκτή. Είναι μια προσπάθεια ενός κόμματος και ενός προσώπου να ιδιοποιηθεί την Εκκλησία της Ελλάδος σε αυτόν εδώ τον χώρο, το χώρο του κοινοβουλίου, που είναι ένας χώρος διαλόγου, χώρος ανταλλαγής επιχειρημάτων, ένας πολιτικός χώρος που ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Θα έπρεπε να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, γιατί η εκκλησία, η ορθοδοξία και η πίστη, δεν είναι προνόμιο κάποιων ούτε την εκχωρούμε σε κάποιους σε αυτή εδώ την αίθουσα και ούτε, εκτιμώ, ότι η ίδια η εκκλησία θεωρεί ‘ότι εκπροσωπείται μέσα από έναν πολιτικό χώρο για ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Άρα σε αυτόν εδώ το χώρο ανταλλαγής επιχειρημάτων που ανήκει στον ελληνικό λαό, θα πρέπει όταν τοποθετούμεθα, να κατανοούμε που βρισκόμαστε», δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.