Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βουλή: Αυξάνονται οι αποδοχές των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών

Μοιραστείτε το

Αυξήσεις στις αποδοχές των 19 εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή προκειμένου  τα μισθολόγια τους να εναρμονιστούν με τις ήδη ψηφισμένες αυξήσεις των στελεχών της δημόσιας διοίκησης, σύμφωνα με τη real.gr.

“Οι μικτές μηνιαίες αποδοχές υπουργών και Αναπληρωτών υπουργών που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα καθορίζονται σε ποσοστό 90% των μικτών μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου, όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές δικαστικών λειτουργών” ενώ για τις αποδοχές των εξωκοινοβουλευτικών Υφυπουργών ορίζεται ότι διαμορφώνεται στο 80% των αποδοχών του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου  του Κράτους η ετήσια δαπάνη από την αύξηση των αποδοχών των 19 εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης φτάνει σε 408.000 ευρώ δηλαδή κατά μέσο όρο περίπου 1.500 ευρώ μικτά για κάθε εξωκοινοβουλευτικό υπουργό.

Όπως αναφέρεται από το αρμόδιο υπουργείο “αν δεν γινόταν αυτή η αλλαγή οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί,  από 1.1.2024 θα είχαν την ίδια αμοιβή με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων”.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως με την ρύθμιση “διορθώνεται μια παράλειψη που σημειώθηκε στο νέο μισθολόγιο του δημοσίου”. Η διάταξη αφορά 19 εξωκοινοβουλευτικούς που θα λαμβάνουν  ως αμοιβή τη διάμεση τιμή μεταξύ του μισθού που λαμβάνει ο κοινοβουλευτικός υπουργός και ο γενικός γραμματέας, ενός υπουργείου.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.