Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βούλα Κεχαγιά: Εκφοβισμός το «ΝΔ ή χάος»- Η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει το εκλογικό σώμα

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι γίνεται προσπάθεια καθορισμού και επηρεασμού της ψήφου, με αφορμή τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Μοιραστείτε το

«Μιλάμε για προσπάθεια χειραγώγησης του εκλογικού σώματος. Μιλάμε για προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, υπό ποια έννοια; Της προσπάθειας καθορισμού και επηρεασμού της ψήφου, όχι μόνο των απόδημων Ελλήνων, των Ελλήνων του εξωτερικού, όλων όσοι έχουν κάνει τις δηλώσεις τους για να ψηφίσουν μέσω της επιστολικής ψήφου.», επεσήμανε η Βούλα Κεχαγιά, η οποία παραχώρησε συνέντευξη στο ONE και τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή το σκάνδαλο Ασημακοπούλου με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων, σκάνδαλο που «ακουμπά» τη Νίκη Κεραμέως, υπογράμμισε ότι:

«Κι εμείς ρωτάμε επίμονα και το ίδιο και ο κ. Κασσελάκης: αυτά τα emails κι αυτά τα στοιχεία, τα προσωπικά δεδομένα, μπορεί να αφορούν και γηγενείς, και Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα και θα ψηφίσουν στην Ελλάδα; Απαντήσεις δεν έχουμε πάρει».

Αναφερόμενη στον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, η Βούλα Κεχαγιά επεσήμανε ότι «αυτό πρέπει να το δούμε συνδυαστικά,. Υπό ποια έννοια, κι εκεί είναι το σύνθετο που ήθελα να σας πω: ότι δεν είναι το ίδιο η Νέα Δημοκρατία να διατηρήσει το 41% του Ιουνίου και ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ένα 17, 18% -με βάση τις δημοσκοπήσεις μιλάμε, δεν βάζω πήχη.

Η ΝΔ βάζει τον πήχη στις προηγούμενες ευρωεκλογές, του 2019, που είναι 33,12%, και λέει ότι αυτός είναι ο πήχης, οι ευρωεκλογές του 2019. Η πολιτική δεν είναι στατική. Εδώ όταν έγιναν δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβριο, είχαν πολλαπλά πολιτικά μηνύματα. Και όλοι είπαμε ότι υπήρξαν πολλαπλά χτυπήματα για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Δεν μπορούμε να αναλύουμε πολιτικά τις δημοτικές εκλογές και να λέμε οι ευρωεκλογές, τις οποίες ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει ότι «όταν μπείτε στο παραβάν, θα βλέπετε το πρόσωπό μου» και «πίσω από το ψηφοδέλτιο θα είναι το όνομα Μητσοτάκης», κι εμείς να λέμε είναι χαλαρές οι ευρωεκλογές. Είναι μια αμιγώς πολιτική μάχη».

Σχολιάζοντας τη στρατηγική της ΝΔ περί πολιτικής σταθερότητας η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε: «ταυτίζει η Νέα Δημοκρατία την πολιτική σταθερότητα στη χώρα μόνο με τη δική της παραμονή στην εξουσία; Δηλαδή είναι Νέα Δημοκρατία ή χάος; Δηλαδή η πολιτική σταθερότητα είναι η μία έννοια η οποία ταυτίζεται με τη Νέα Δημοκρατία και με καμία άλλη πολιτική παράταξη; Εδώ θα ξεχάσουμε όσα ξέρουμε. Αυτό είναι εκφοβισμός. Αυτό είναι προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης».

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Σε ερώτηση που δέχθηκε η Βούλα Κεχαγιά για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος, Δημήτρη Παπανώτα, και ανακοινώσεις από τη Νέα Αριστερά και άτυπα από το ΠΑΣΟΚ για την απομάκρυνσή του με αφορμή παλαιότερη δήλωσή του, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε «κοπτοραπτική», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι:

«Δεν είναι μόνο η Νέα Αριστερά, είναι και το ΠΑΣΟΚ που έβγαλε ανακοινώσεις άτυπες. Και αναρωτιέμαι, ειλικρινά, και λίγο αφελώς, θα έλεγα: εδώ και πέντε μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την αποπομπή ενός εκλεγμένου βουλευτή, επαγγελματία πολιτικού, του κ. Κυριαζίδη, για τις χυδαίες, αισχρές και ομοφοβικές δηλώσεις που έκανε για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί λοιπόν δεν είδα την ίδια «ευαισθησία» από πολιτικούς σχηματισμούς για το εάν το να αποκαλείται ένας πολιτικός αρχηγός, που δεν έχει κρύψει την ταυτότητά του, ο/η άνδρας ή γυναίκα, γιατί δεν το ξέρει ο βουλευτής. Δεν θα κρίνω τη στάση της κυβέρνησης που υπεκφεύγει και καλύπτει τον βουλευτή της. Δεν είδα να βγει κάποιο σχόλιο ή ανακοίνωση. Αυτοί που τολμούν κι επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τα δικαιωματικά, νομίζω ότι πλανώνται πλάνη οικτρά ή θέλουν να αποκρύψουν την πραγματικότητα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβεται τις γυναίκες; Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καθιέρωσε την ποσόστωση 50% όχι μόνο στο ευρωψηφοδέλτιο που θα δούμε, αλλά σε όλα του τα όργανα. Αν ο πρόεδρος είναι άνδρας, ο αντιπρόεδρος πρέπει να είναι γυναίκα. Αν η γραμματέας είναι γυναίκα, ο αναπληρωτής πρέπει να είναι άνδρας και ούτω καθεξής.  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρωτοστατεί στο κίνημα κατά της βίας εναντίον των γυναικών;».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.