Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βορίδης: Τα αντιπλημμυρικά έργα είχαν σχεδιαστεί με βάση την κακοκαιρία Ιανός

Μοιραστείτε το

«Τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία είχαν σχεδιαστεί με βάση την κακοκαιρία Ιανός, η οποία ήταν πρωτοφανής για τα μέχρι τότε δεδομένα», τόνισε ο Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε: «Η κακοκαιρία Daniel ξεπέρασε σε ακρότητα τον Ιανό με αποτέλεσμα να μην αντέξουν οι υποδομές».

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη 60 αντιπλημμυρικά έργα, ύψους 140 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων κάποια έχουν παραδοθεί.

Προτεραιότητα, σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη, έχει η άμεση τακτοποίηση των πληγέντων, η αποζημίωση των αγροτών και στη συνέχεια η αποκατάσταση των υποδομών.

Ερωτηθείς για τις νέες αντιπλημμυρικές υποδομές που θα σχεδιαστούν, ο κ. Βορίδης είπε ότι πρέπει να γίνουν κατόπιν επιστημονικών συμπερασμάτων. «Θα κάνουμε αντιπλημμυρικά έργα για ένα φαινόμενο που εμφανίζεται μια φορά τη 1.000 ή κάθε 20 χρόνια;», είπε ενδεικτικά προσθέτοντας ότι πρέπει σε αυτό να απαντήσουν οι επιστήμονες.

Πλημμυρισμένα ελικόπτερα

Αναφορικά με το περιστατικό που αφορά στις φωτογραφίες με τα πλημμυρισμένα ελικόπτερα, ο υπουργός Επικρατείας, επανέλαβε την ανακοίνωση του ΓΕΝ ότι πρόκειται για «ελικόπτερα που δεν είχαν πτητική ικανότητα, ενώ τα κατάλληλα είχαν μεταφερθεί εγκαίρως». Πάντως για τη διαρροή φωτογραφιών, ο κ. Βορίδης είπε ότι είναι ένα γεγονός που ξεπερνά και τον ίδιο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.