Βαρδακαστάνης: Στόχος μας το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα – Δεν μπαίνουμε στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης

Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βαρδακαστάνης, ανέλυσε τις πολιτικές στοχεύσεις του κόμματος ενόψει των προσεχών εκλογών και τη θέση του απέναντι στις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ΕΡΤ. Ο Βαρδακαστάνης, ευχαριστώντας για τις ευχές μετά την εκλογή του ως γραμματέας, χαρακτήρισε τη θέση του «μια πραγματική πρόκληση», δεδομένων των πολιτικών συνθηκών και της στρατηγικής που έχει θέσει ο πρόεδρος του κόμματος.

Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Βαρδακαστάνης εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία μεταξύ σοσιαλδημοκρατίας, Αριστεράς και οικολογίας. Όπως σημείωσε, η κοινωνία είναι ο τελικός κριτής των πολιτικών πρωτοβουλιών και η πραγματική αξιολόγηση γίνεται από τους πολίτες και όχι σε θεωρητικό επίπεδο.

Υπογράμμισε επίσης πως το πολιτικό εγχείρημα συγκέντρωσης διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων από τον Τσίπρα δεν έχει ακόμη αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στην πράξη.

Σε σχέση με το πολιτικό μανιφέστο του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Βαρδακαστάνης επισήμανε ότι η εκλογική διαδικασία απαιτεί σαφή και άμεση αποτελεσματικότητα, αναγνωρίζοντας τη ρευστότητα του πολιτικού συστήματος.

«Πρώτο το ΠΑΣΟΚ – Όχι δεύτερο κόμμα»

Ο γραμματέας δήλωσε κατηγορηματικά ότι το ΠΑΣΟΚ επικεντρώνεται στο στόχο του να είναι πρώτο κόμμα, επιδιώκοντας να εγγυηθεί την πολιτική αλλαγή που ζητά η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. «Ο αγώνας μας είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα, έστω και με μία ψήφο διαφορά», τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν θα εμπλακούν σε συζητήσεις με τις οποίες θέλει να τους ταυτίσει η Νέα Δημοκρατία, όπως η συζήτηση για την δεύτερη θέση.

Μετεκλογικές συνεργασίες: Βασισμένες στην ετυμηγορία των πολιτών

Ο κ. Βαρδακαστάνης ανέφερε ότι οι πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες θα κριθούν ξεκάθαρα από την εντολή των πολιτών, υπογραμμίζοντας πως το “πώς και με ποιους θα συζητήσουμε” μετά τις εκλογές θα εξαρτηθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Επισημαίνει ότι η προτεραιότητα είναι η διαμόρφωση ενός ισχυρού πολιτικού προγράμματος που θα παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ: Μια Ανοιχτή διαδικασία

Σχετικά με τη διεύρυνση του κόμματος, ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε ότι η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη, με εκατοντάδες νέα στελέχη να εντάσσονται στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα. «Η διεύρυνση γίνεται στη βάση», ανέφερε, εξηγώντας ότι η επιλογή κορυφαίων στελεχών ανήκει στον πρόεδρο, ενώ για τα υπόλοιπα ισχύει η λογική της ανοιχτής πρόσκλησης σε όλους, με την προϋπόθεση του σεβασμού στην παράταξη.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή