Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τσίπρας για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Γιορτή της Δημοκρατίας με 1.000 εκλογικά τμήματα

Μοιραστείτε το

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια στάση στην κεντρική πλατεία στις Καλύβες του Αποκόρωνα Χανίων, όπου συνομίλησε με κατοίκους αλλά και εθελοντές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που προετοιμάζονται για την εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ χαρακτήρισε την διαδικασία πρωτόγνωρη και όπως είπε «βασίζεται στη δυνατότητα των εθελοντών μας και των μελών μας να στήσουν μια άρτια διαδικασία, αδιάβλητη, σε όλη την Ελλάδα με 1.000 τμήματα από τον Έβρο έως την Γαύδο».

Όπως υπογράμμισε με την εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής «κάνουμε πράξη την απόφαση του Συνεδρίου μας να δυναμώσουμε το κόμμα μας. Κυρίως όμως να δυναμώσουμε την επιθυμία του λαού για μια σημαντική αλλαγή στη ζωή του και να προστατεύσουμε την κοινωνία που για άλλη μία φορά βρίσκεται σε πολύ μεγάλη δυσκολία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ευχαρίστησε όλους για την προσπάθεια που κάνουν για αυτή «τη μεγάλη γιορτή της αληθινής δημοκρατίας».

«Έχουμε δίλημμα: ή ψωνίζουμε για το σπίτι ή πληρώνουμε το ρεύμα»

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε περιοδεύσει στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, όπου οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του μοιράστηκαν την αγωνία τους για την ακρίβεια αλλά και την ανάγκη για πολιτική αλλαγή.

«Ίσως είναι ο πιο δύσκολος χειμώνας που έχουμε βιώσει ακόμη κι από τα μνημόνια. Εμάς τουλάχιστον μας βοηθάει ο τουρισμός. Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε λίγο με τον τουρισμό. Δεν θα ήθελα να φανταστώ τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές που δεν έχουν τουρισμό» ανέφερε ένας καταστηματάρχης που προσπαθεί να ξεπεράσει τον βραχνά του ρεύματος.

«Πόσο μας ήρθε το ρεύμα; Μην το συζητάτε καθόλου. 800 ευρώ η ΔΕΗ. Μόνη μου στο σπίτι. Ο άντρας μου έχει πεθάνει» είπε στον Αλέξη Τσίπρα μια κάτοικος των Χανίων, για να συμπληρώσει άλλος καταστηματάρχης ότι «οι λογαριασμοί είναι δυσβάσταχτοι και ροκανίζουν το εισόδημα».

«Έχουμε δίλημμα: ή ψωνίζουμε για το σπίτι ή πληρώνουμε το ρεύμα» ανέφερε άλλος κάτοικος των Χανίων, συμπληρώνοντας ότι «πληρώνουμε τα golden boys με τους μισθούς εκείνους, κι εμείς εδώ κοιτάμε πώς να τη βγάλουμε».

«Το πρόβλημα είναι η τεράστια φτώχεια της κοινωνίας. Το πορτοφόλι των ανθρώπων των λαϊκών στρωμάτων, των πλατιών στρωμάτων είναι άδειο», σημείωσε καταστηματάρχης, εξηγώντας ότι τα χρήματα δεν φθάνουν ούτε για τα απαραίτητα. «Φοβάμαι μην ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε τα πρώτα χρόνια των μνημονίων με τις 250 -300 χιλιάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι έτοιμη η Κρήτη να σταθεί στο πλευρό σου για να αναλάβεις την διακυβέρνηση. Αυτή η ελπίδα έχει μείνει στον κόσμο. Και όσο γρηγορότερα γίνει τόσο το καλύτερο». Με αυτή την φράση τον καλωσόρισε ένας πολίτης ενώ ένας άλλος του είπε: «Αλέξη γερά, σώσε μας από τα αρπακτικά».

Τσίπρας: Καλούμε όλους τους πολίτες στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν μήνυμα πολιτικής αλλαγής

Μετά την περιοδεία του στην αγορά των Χανίων το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου:

«Έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση, τη χειρότερη στιγμή για τον τόπο. Τούτες τις δύσκολες εποχές, που χρειάζεται κοινωνική προστασία και στήριξη, έχουμε μία κυβέρνηση που συνεχίζει το μεγάλο φαγοπότι, εφορμώντας στο δημόσιο πλούτο, όπως ακριβώς έκαναν όταν χρεοκόπησαν τον τόπο.

Ξαναέπιασαν το νήμα από το 2015, πάνω που βγάλαμε τη χώρα με το κεφάλι έξω από το νερό, αφήνοντας το χρέος ρυθμισμένο, τα δημόσια ταμεία ισχυρά, τη χώρα έξω από τα μνημόνια, ξαναήρθαν να ξεκινήσουν το μεγάλο φαγοπότι του δημοσίου πλούτου. Με τα γαλάζια golden boys, τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας που σήμερα τις πληρώνει ο Έλληνας πολίτης και καταναλωτής.

Ότι αυτή η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή είναι πια κοινώς αποδεκτό. Ακόμα και χθες στο συνέδριο της ΝΔ τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έστειλαν αυτό το μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη.

Το θέμα είναι ότι όσο γρηγορότερα υπάρξει πολίτικη αλλαγή, τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Γιατί κάθε μέρα που περνάει οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι και επιβαρύνεται ο δημόσιος προϋπολογισμός.

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες να δώσουν αυτό το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής. Κυρίως τους προοδευτικούς πολίτες, του δημοκρατικούς πολίτες, εδώ από την Κρήτη, την κοιτίδα των δημοκρατικών αγώνων.

Τους καλούμε την επόμενη Κυριακή να προσέλθουν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, δίνοντας το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής. Για να επισπεύσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και να δώσουμε προοπτική, ανάσα, ελπίδα στον τόπο με μια προοδευτική κυβέρνηση».

Επίσκεψη στο Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο βρέθηκε στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στη μεγάλη πόρτα τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης.

Μιλώντας με πολίτες που βρέθηκαν στην παλιά πόλη για να τον υποδεχθούν είπε ότι βρίσκεται στην Κρήτη και επικοινωνεί με το λαό διότι «βρισκόμαστε σε μία διαδικασία που δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ».

Φοιτητές από το πανεπιστήμιο Ρεθύμνου ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα για τα προβλήματα στις σχολές τους, εργαζόμενοι από το νοσοκομείο για ζητήματα που αφορούν, όπως ανέφεραν, την υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος του νόμου, μαθητές οι οποίοι βρίσκονται λίγο πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις του είπαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και συνταξιούχοι οι οποίοι μίλησαν για την ακρίβεια και για την δύσκολη καθημερινότητά τους.

Σε λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βρεθεί στο χωριό Επισκοπή Ρεθύμνης όπου θα έχει ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.

Τον κ. Τσίπρα συνοδεύει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός και στελέχη του κόμματος.

Νωρίτερα το πρωί ο κ. Τσίπρας παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Zarpa Radio. Το απόγευμα θα επισκεφθεί την αγορά στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και θα έχει συνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους στην Επισκοπή.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.