Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το ξύλο δεν βγήκε από τον παράδεισο

Μοιραστείτε το

Ο δημοσιογράφος που ήταν επιφορτισμένος με την παρουσίαση του καρναβαλιού της Ξάνθης, επέλεξε να χειροδικήσει κατά της νεαρής γυναίκας για να τη… «συνετίσει». Σε ανακοίνωση του το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά από την ΕΣΗΕΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες της κρατικής τηλεόρασης να πράξουν τα αυτονόητα για να καταδικάσουν το περιστατικό και να ελεγχθεί ο νταής δημοσιογράφος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εν έτει 2023 ποιος θα μας το έλεγε πως θα έφτανε δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης σε live σύνδεση στην Ξάνθη να φιμώνει το στόμα μιας κοπέλας (η οποία  είπε το γνωστό σύνθημα κατακραυγής κατά του πρωθυπουργού) σηκώνοντας  το χέρι του  προς το μέρος  της.

Όπως ορίζει και ο κώδικας δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους στο Άρθρο 1, δ) « Να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του.»

Πέρα από την δεοντολογία, η παραπάνω πράξη του δημοσιογράφου θεωρούμε πως υπερβαίνει πλέον τα όρια της ορθής, αμερόληπτης και δημοκρατικής λειτουργίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Άραγε, αυτή είναι και η εικόνα που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση έμμεσα μέσω της κρατικής τηλεόρασης; Ο αυταρχισμός; Ότι όποιος και όποια εκφράζει λεκτικά αντίθετη άποψη ή κρίση θα αποσιωπάται; Τι εικόνα δίνει στους νέους και τις νέες να βλέπουν με βίαιο τρόπο στην τηλεόραση τους σε  ακόμα μια γυναίκα να της κλείνουν το στόμα;

Η ίδια η κρατική τηλεόραση θα πρέπει να είναι η καθαρή και αμερόληπτη φωνή των πολιτών και όχι το φερέφωνο των  κυβερνήσεων. Αποτελεί χρέος της να εκφράζει τον λαό απέναντι στα συμφέροντα των εκάστοτε επιχειρηματιών των ιδιωτικών καναλιών.

*Ως μέλος της η #ΕΣΗΕΑ θα πρέπει εκείνη να πράξει τα δέοντα άμεσα.

#δικαιοσύνη_παντού

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.