Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τι απάντησε ο ναύαρχος ε.α. Eυάγγελος Αποστολάκης στα σενάρια για ενδεχόμενο αποκλεισμό ελληνικού νησιού

Μοιραστείτε το

«Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πού το πάει ο Ερντογάν γιατί δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του. Αυτή τη στιγμή ”δημιουργεί κλίμα”, προσπαθώντας να δείξει ότι η Ελλάδα είναι ένα μαξιμαλιστικό κράτος και επιθετικό που απειλεί την Τουρκία», σημείωσε αρχικά ο ναύαρχος ε.α. Αποστολάκης.

Ανέφερε μάλιστα ότι όλες αυτές οι επαναλαμβανόμενες απειλητικές δηλώσεις του Ερντογάν έχουν «ξεφύγει» και πως πλέον αρχίζουμε να «ανησυχούμε».

Όσο για το ενδεχόμενο αποκλεισμoύ ελληνικού νησιού, ο ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν τον παίρνει» τον Ερντογάν «να κάνει κάποια στρατιωτική ενέργεια», τονίζοντας πως δεν ξέρει πώς ο Τούρκος πρόεδρος θα κάνει πίσω ώστε «να τα μαζέψει» όταν χρειαστεί.

Επιπλέον, σε σχετική ερώτηση για την περίπτωση που ο Ερντογάν επιχειρήσει να στήσει ένα «θερμό επεισόδιο» εν μέσω προβοκάτσιας, ο κ. Αποστολάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 ανέφερε ότι εάν κι εφόσον συμβεί αυτό, τότε «θα πρέπει να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας» τονίζοντας όμως ότι δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό, διότι εάν συμβεί τότε μπορεί να οδηγήσει σε «εκτεταμένη σύρραξη», οπότε «δεν είναι ασφαλές να πούμε ότι ενδέχεται ο Ερντογάν να σχεδιάζει μια τέτοια κίνηση».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.