Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Μοιραστείτε το

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα (21/11) με θέμα τη λειτουργία της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και το μέλλον των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή, όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεση από τη δικαιοσύνη και τις αρχές. Εν τω μεταξύ, αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες καταγγελίες που δημοσιοποιούνται για τη δομή.

To ζήτημα είναι αν το περιβάλλον Μητσοτάκη θα αποφασίσει να αντιμετωπίσει το περιστατικό ως μεμονωμένο ή θα πάρει -επιτέλους- πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός δικτύου προνοιακών δομών για το παιδί στην Ελλάδα στο οποίο η μέριμνα θα ασκείται από ειδικούς επιστήμονες και επαγγελματίες και όχι από εθελοντές και ανέλεγκτους φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μιλώντας στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία γνώση των καταγγελιών για κακοποίηση στην Κιβωτό του Κόσμου: «Βεβαίως και όχι. Αυτό που λάβαμε γνώση ήταν όταν διέρρευσαν τα όποια δημοσιεύματα και ήρθα σε επικοινωνία στο πλαίσιο της νομιμότητας με τον εισαγγελέα αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, μία μέρα πριν από τη 17 Νοέμβρη. Τα στόματα έχουν ανοίξει και εμείς αν θέλετε είμαστε και σχετικά αισιόδοξοι. Ένα από τα κομμάτια που βλέπουμε στα στοιχεία τα οποία μαζεύουμε είναι ότι εισαγγελικές παραγγελίες για απομάκρυνση παιδιών από τις βιολογικές τους οικογένειες έχουν αυξηθεί πολύ τον τελευταίο χρόνο, οπότε αυτό είναι και αποτέλεσμα του ότι έχει σπάσει λίγο ο φόβος».

Λίγους μήνες πριν βέβαια στις παρεμβάσεις για τις δομές φιλοξενίας παίδων φάνηκε ότι η αυστηρότητα αναλώνεται στις κτιριακές προϋποθέσεις των ιδρυμάτων, χωρίς να δίνεται επαρκής έμφαση στο θέμα της κοινωνικής ένταξης των παιδιών, ενώ από προχειρότητα διέπονταν και το πρόγραμμα αναδοχής, που έχει ως συνέπεια την «επιστροφή» παιδιών στα ιδρύματα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.