Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Στα χαρακώματα ακόμη και για τον πρόεδρο του Συνεδρίου – Ποιοι «μονομάχησαν»

Μοιραστείτε το

Μια γεύση για το κλίμα που αναμένεται να επικρατήσει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που αρχίζει την Πέμπτη το απόγευμα αποτυπώθηκε στην σημερινή ψηφοφορία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ). Επίδικο της σημερινής ψηφοφορίας η εκλογή του Προέδρου του 4ου Συνεδρίου του κόμματος.

Ο Πάνος Ρήγας εξελέγη πρόεδρος του συνεδρίου, κατά την σημερινή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ, πρόσωπο το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε την στήριξη τόσο της ηγεσίας του κόμματος όσο και της πλευράς του Νίκου Παππά. Το άλλο πρόσωπο που διεκδίκησε την προεδρία του συνεδρίου ήταν ο «πασοκογενής» Νίκος Μαδεμλής, πρόταση που στήριξαν τόσο ο Χρήστος Σπίρτζης όσο και ο Διονύσης Τεμπονέρας, παρόλο που η πλευρά Τεμπονέρα πρότεινε το στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής Χάρη Τσιόπα.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη ο Πάνος Ρήγας, ένα πρόσωπο του κύκλου Κασσελάκη που είναι μεταξύ των στενών υποστηρικτών του, επικράτησε έναντι του Νίκου Μαδεμλή με 24-14 ψήφους. Η επικράτηση του Πάνου Ρήγα σε επίπεδο συσχετισμών ήταν προϊόν της εσωκομματικής συμπόρευσης της πλευράς Κασσελάκη και της πλευράς του Νίκου Παππά.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.