Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Συνεχίζεται η επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών από την κυβέρνηση

Κυβέρνηση και ΑΑΔΕ τηρούν σιγή ιχθύος συνεχίζοντας την επιχείρηση συγκάλυψης τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μετά τις νέες αποκαλύψεις για Λαβράνο και Krikel

Μοιραστείτε το

ο μήνυμα ότι δεν θα σταματήσει να ζητά να πέσει άπλετο φως στο σκάνδαλο υποκλοπών στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τις νέες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των υποκλοπών έρχονται στο φως της δημοσιότητας και καταδεικνύουν ότι ένας εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου, ο επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος, εξακολουθεί να απολαμβάνει την απόλυτη προστασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, τον Οκτώβριο του 2021 δρομολογήθηκε η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Λαβράνου, που είχαν δεσμευτεί νωρίτερα μέσα στο 2021 για σοβαρά φορολογικά αδικήματα. Η αποδέσμευση έγινε με προσωπική απόφαση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εν λόγω προϊστάμενος της ΥΕΔΔΕ φέρεται να συνέταξε μόνος του και καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του το έγγραφο που αναιρούσε τη σχετική έκθεση των υφισταμένων του και αρμοδίων εφοριακών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνει παράλληλα ότι η «εταιρεία Krikel, εν μέσω των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών, έλαβε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 8,7 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της νέας σύμβασης σύνδεσης του συστήματος TETRA, με αποτέλεσμα το 2022 να καταγράψει αύξηση τζίρου κατά 480%!».

«Και ενώ αποκαλύπτονται όλα αυτά, κυβέρνηση και ΑΑΔΕ τηρούν σιγή ιχθύος συνεχίζοντας την επιχείρηση συγκάλυψης. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν θα σταματήσει να ζητά να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή, που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης» ξεκαθαρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.