Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η υποκρισία και τα ακροδεξιά παιχνίδια της ΝΔ για τη Θράκη

Μόνη πυξίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ «το Σύνταγμα της Ελλάδας στο οποίο έχουν δώσει όρκο, οι αρχές της Αριστεράς και το Πρόγραμμα του κόμματος»

Μοιραστείτε το

Για κλιμάκωση της «επικίνδυνης στρατηγικής της δημιουργίας έντασης και πόλωσης στην Θράκη» που «επιστρέφει τη χώρα σε άλλες εποχές», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας την επίθεση της ΝΔ απέναντι σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Ροδόπη. 

Σήμερα ο βουλευτής της κ Σιμόπουλος επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.Μπουρνού επειδή τόνισε ότι οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να υπάρξει ανάσχεση της τουρκικής επιρροής στη Θράκη», παρατηρεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ταυτόχρονα, αναφέρει πως μέσω των κυβερνητικών πολιτικών που άσκησε ως κυβέρνηση, αλλά και των προτάσεων του προγράμματός του «στηρίζει αταλάντευτα αυτήν τη θέση που μαζί με την υποστήριξη στην οικονομική ανάπτυξη της Θράκης αποτέλεσαν ένα μίνιμουμ πεδίο συναίνεσης στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής το 2020».

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάνει λόγο για «υποκρισία και ακροδεξιά παιχνίδια» εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, αφού στελέχη της παράταξης «παρέθεταν γεύματα, συναντιούνταν και φωτογραφίζονταν προεκλογικά με τον Πρόξενο της Τουρκίας και τον ψευδομουφτή».

Η Κουμουνδούρου αφού ξεκαθαρίζει πως «μόνη πυξίδα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, το Σύνταγμα της Ελλάδας στο οποίο έχουν δώσει όρκο, οι αρχές της Αριστεράς και το Πρόγραμμα του κόμματος», τονίζει ότι «θα μας βρουν όλους απέναντί τους στα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζουν με ευαίσθητα εθνικά θέματα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να αλιεύσει ψήφους από τα ακροδεξιά, η κύβερνηση κλιμακώνει την επικίνδυνη στρατηγική της δημιουργίας έντασης και πόλωσης στην Θράκη και επιστρέφει τη χώρα σε άλλες εποχές. Σήμερα ο βουλευτής της κ Σιμόπουλος επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.Μπουρνού επειδή τόνισε ότι οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να υπάρξει ανάσχεση της τουρκικής επιρροής στη Θράκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω των πολιτικών που άσκησε ως Κυβέρνηση και των συγκεκριμένων προτάσεων του προγράμματός του, στηρίζει αταλάντευτα αυτήν τη θέση που μαζί με την υποστήριξη στην οικονομική ανάπτυξη της Θράκης αποτέλεσαν ένα μίνιμουμ πεδίο συναίνεσης στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής το 2020.

Ξεκάθαρη στον δημοκρατικό κόσμο της χώρας είναι η υποκρισία της ΝΔ που στο πλαίσιο της Έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη υποστήριζε

– τον “εκσυγχρονισμό και βελτίωση του πλαισίου…της μειονοτικής και θρησκευτικής πολιτικής είτε αυτή αφορά την εκπαιδευτική διάσταση είτε τη θρησκευτική” (σελ. 50)

– τον “εκσυγχρονισμό” του νόμου για τους μουφτήδες “με την μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή της μειονότητας” και εκσυγχρονισμό του “μη-εφαρμόσιμου” νόμου για τις βακουφικές περιουσίες (σελ. 50-51)

– την ίδρυση “και μειονοτικών νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών” (σελ. 46)

– τον “σεβασμό των προβλέψεων της Συνθήκης της Λωζάννης, κάθε ρύθμισης του διεθνούς δικαίου και της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” (σελ. 45)

– τον εμπλουτισμό του “κοινωνικού χαρακτήρα της Θράκης…από την πολυμορφία που διακατέχει την κοινωνία και τις διάφορες μειονότητες που την απαρτίζουν” (σελ. 50)

– τον “σεβασμό προς τα δικαιώματα της

μειονότητας που προβλέπονται από τη Συνθήκη της Λωζάννης και το σύγχρονο δίκαιο

περί μειονοτήτων” (σελ. 52)

Ξεκάθαρη είναι η υποκρισία μιας παράταξης τα στελέχη της οποίας παρέθεταν γεύματα, συναντιούνταν και φωτογραφίζονταν προεκλογικά με τον Πρόξενο της Τουρκίας και τον ψευδομουφτή.

Μόνη πυξίδα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, το Σύνταγμα της Ελλάδας στο οποίο έχουν δώσει όρκο, οι αρχές της Αριστεράς και το Πρόγραμμα του κόμματος. Θα μας βρουν όλους απέναντί τους στα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζουν με ευαίσθητα εθνικά θέματα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.