Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Παππά: Απόφαση αντίθετη με την αλήθεια – Παράβαση καθήκοντος η τήρηση του Συντάγματος

Μοιραστείτε το

«Το πόσο δίκαιη είναι η απόφαση κρίνεται από τους πολίτες», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε ομόφωνα τον Νίκο Παππά. Παράλληλα, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «απόφαση αντίθετα με την εισήγηση της εισαγγελίας και την αλήθεια», ενώ σχολιάζει σκωπτικά: «Παράβαση καθήκοντος η τήρηση του Συντάγματος και η είσπραξη χρημάτων για τα δημόσια ταμεία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια. Προφανώς η απόφασή του είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα.

Αν ο υπουργός της μόνης κυβέρνησης που φρόντισε να εφαρμόσει μετά από δεκαετίες ασυδοσίας το Σύνταγμα και να διεξάγει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εισπράττοντας χρήματα για το Δημόσιο Ταμείο, διέπραξε παράβαση καθήκοντος, όλοι όσοι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν και ζημιώνουν το  δημόσιο ταμείο, τι άραγε έχουν διαπράξει; Όσοι παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, όσοι ζημιώνουν το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις που ξεπέρασαν τα 9 δις και εκποιούν δημόσιο πλούτο τι ακριβώς διαπράττουν; Και πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν; Ευτυχώς πολύ σύντομα επ’ αυτού θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Και η ετυμηγορία του θα είναι  δικαιοσύνη παντού. Και στη κοινωνία και στην οικονομία αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.