Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Μανώλης Γλέζος, πάντα παρών

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων για τα τρία χρόνια από το «φευγιό» του Μανώλη Γλέζου

Μοιραστείτε το

«Σύντροφε Μανώλη, παρά τη τρίχρονη απουσία σου είσαι εδώ μαζί μας στους σημερινούς αγώνες μας»: Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων για τα τρία χρόνια από το «φευγιό» του Μανώλη Γλέζου.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων γράφει συγκεκριμένα:

Μανώλης Γλέζος: πάντα παρών

Να λείπεις ― δεν είναι τίποτα να λείπεις.

Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει,

θα ‘σαι για πάντα μέσα σ’ όλα εκείνα που γι’ αυτά έχεις λείψει,

θα ‘σαι για πάντα μέσα σ’ όλο τον κόσμο…

Γιάννης Ρίτσος στις “Γειτονιές του κόσμου”

Σύντροφε Μανώλη, παρά τη τρίχρονη απουσία σου είσαι εδώ μαζί μας στους σημερινούς αγώνες μας. Δίπλα στο λαό μας στην εαρινή επίθεση για τη ζωή, για το μέλλον των παιδιών του. Είσαι μαζί μας στη προσπάθεια  να ανατρέψουμε καταστάσεις σαν και αυτές που βίωσες στα πιο μαύρα χρόνια της ζωής σου.

Είσαι παρών στα Κυκλαδονήσια της πέτρας και του απολλώνιου φωτός. Στην αυτοδιοίκηση, στις συνελεύσεις, στα βουνά, στις πηγές, στα φράγματα, στα μουσεία, στα τραγούδια και στη σκέψη μας.

Είσαι παρών, σύμβολο σε όλες τις πανανθρώπινες αξίες που γι’ αυτές αγωνίστηκες. Παρών στην ελληνική πολιτική σκηνή, στην Αριστερά, κυνηγώντας τους πολιτικούς να κάνουν αυτό που πρέπει. Παρών στην Ευρώπη για τη διεκδίκηση των κατοχικών αποζημιώσεων. Στην αντίσταση του πολιτισμού κατά της βαρβαρότητας.

Για εμάς, τους Κυκλαδίτες και τις Κυκλαδίτισσες, που σε ζήσαμε στην αυτοδιοίκηση της Νάξου και της Πάρου, είσαι ο δάσκαλος της δημοκρατίας, της πολιτικής, της στάσης απέναντι στη φύση, το πρότυπο ζωής και αγώνα. Δεν ξεχνάμε αυτά που μας έδωσες, την παρακαταθήκη που μας άφησες. Γνωρίζουμε ότι πολλές φορές σε στενοχωρήσαμε, δεν σε ακούσαμε.

Σήμερα που ξεκινούμε τον πιο κρίσιμο αγώνα, η κοινωνία, η δημοκρατία, η Ελλάδα, οι Κυκλάδες να παραμείνουν ζωντανές είσαι μαζί μας, μπροστάρης και οδηγός μας μέχρι τη νίκη του λαού μας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.