Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ για έξωση σε ανάπηρο στη Χαλκιδική: Με τσουνάμι πλειστηριασμών αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη στεγαστική κρίση

Μοιραστείτε το

«Τη μια ημέρα γίνεται βίαιη έξωση ανάπηρου ηλικιωμένου και της οικογένειάς του από το σπίτι τους για μερικές χιλιάδες ευρώ. Την άλλη μέρα μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το στεγαστικό πρόβλημα των νέων ανθρώπων μέσω του τσουνάμι πλειστηριασμών για τα σπίτια της μεσαίας τάξης που επέρχεται», τονίζει, σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Τέτοιος κυνισμός, τέτοιος κοινωνικός αυτοματισμός», σχολιάζει και σημειώνει: «Αφού το πρόγραμμα “Σπίτι μου” εξελίσσεται στο απόλυτο φιάσκο, με μόλις 1.350 ζευγάρια να έχουν βρει σπίτι από 20.000 αιτήσεις, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Τα Νέα”, εξετάζονται σενάρια να καλυφθεί η ζήτηση μέσω των πλειστηριασμών!».

«Αντί να βάλουν κανόνες στο Airbnb για να πέσουν τα ενοίκια, όχι μόνο βάζουν τους νέους ανθρώπους στη μέγγενη του δανεισμού, αλλά τους στρέφουν και κατά των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «η στεγαστική κρίση θα λυθεί με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Με προστασία της πρώτης κατοικίας. Με απαγόρευση του Airbnb σε Νομικά Πρόσωπα, με δημιουργία Τράπεζας Στέγης για οικονομικά προσιτή κατοικία από αναξιοποίητα ακίνητα Δημοσίου και ιδιωτών, με διπλασιασμό του επιδόματος ενοικίου. Με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη».

«Στις 21 Μαΐου λέμε “Ως εδώ” στην αναλγησία, τον κυνισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.