Η Αθηνά Λινού διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η σχετική επιστολή έφτασε στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.
Στην επιστολή σημειώνεται πως μετά από εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, η Αθηνά Λινού τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Επιστολή του επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Παππά προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Τασούλα, ενημερώνει πως, μετά από εισήγηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας η Βουλευτής Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών, Αθηνά Λινού.
Ακολουθεί η επιστολή:
Προς
Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Κωνσταντίνο Τασούλα
Αθήνα, 28.8.2024
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Βουλευτής Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών, Αθηνά Λινού.
Με εκτίμηση,
Νίκος Παππάς
Πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε νωρίτερα μέσω ανάρτησής του στα social media -μεταξύ άλλων- πως «αναζητούμε όλη μέρα την Αθηνά Λινού για να της ζητήσουμε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα, προκειμένου να διευκολύνει το κόμμα. Είναι ενήμεροι οι συνεργάτες της. Δεν απαντά. Συνεπώς, ζήτησα τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Τυχόν παραίτησή της πλέον είναι προσωπικό (και πολιτικό) ηθικό της ζήτημα».
Κασσελάκης: Δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της Λινού
Νωρίτερα, με δηλώσεις του στην εκπομπή «Live News» του Mega, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι το γραφείο μου έχει ζητήσει την παραίτηση της Αθηνάς Λινού και «τη διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας». Ωστόσο: «Προς το παρόν, δεν έχει απαντήσει. Το αίτημα που κάναμε είναι ξεκάθαρο».
Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «η απάντηση στα μηνύματα είναι ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης που θα έπρεπε να υπάρχει» και πρόσθεσε πως η βουλευτής δεν έχει απαντήσει ούτε σε κλήσεις, ούτε σε μηνύματα μέσω των social media. Επίσης, σημείωσε ότι «δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της».
«Ο Φάμελλος ήξερε εδώ και έναν μήνα για την αντικατάστασή του»
«Το ότι διαφωνούσε μαζί μου από την πρώτη εβδομάδα, το άκουσα χθες πρώτη φορά. Δεν νοείται να υπάρχει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διαφωνεί με τον πρόεδρο του κόμματος», πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης, απαντώντας στα όσα δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης που έλαβε χώρα την Τρίτη (27/8).
Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε για το συγκεκριμένο ζήτημα ότι «δεν ισχύει» ότι πρώην επικεφαλής της Κ.Ο. το έμαθε χθες (για την αντικατάστασή του), διότι «είχαμε κάνει αυτήν τη συζήτηση εδώ και ένα μήνα».