Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

«ΣΥ.ΡΙΖ.Ανασυγκρότηση τώρα»: Η νέα πολιτική πλατφόρμα του Στέφανου Κασσελάκη

Μοιραστείτε το

Τη νέα πολιτική πλατφόρμα για τη ριζοσπαστική ανασυγκρότηση παρουσίασε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , Στέφανος Κασσελάκης με ονομασία “ΣΥ.ΡΙΖ.ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ”.

«Η χώρα χρειάζεται ανασυγκρότηση και ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς πρέπει να αναδειχθεί σε Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Ανασυγκρότησης όλων των τομέων – τώρα! Γιατί μόνο μέσα από συλλογική δράση και «εφαρμοσμένη» πολιτική, μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα!», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης, απόδημος τ. υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλεί σε συμμετοχή του κόσμου για περαιτέρω διαμόρφωσή της.

ΕΜΠΡΑΚΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η πλατφόρμα αποτελεί μια διαδικτυακή πολιτική αφετηρία. Σε αυτήν παρουσιάζονται πολιτικές προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη ανά θεματική ενότητα για όσα πρέπει να αλλάξουν έμπρακτα στην Ελλάδα.

Διαφάνεια παντού, κατάργηση βουλευτικών προνομίων, διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, επαγγελματικός στρατός με κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τομές σε δικαιοσύνη, φορολογία, παιδεία.

Προτάσεις ρηξικέλευθες, αλλά ταυτόχρονα προτάσεις αρχικές, ανοιχτές στη διάδραση.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή σε όλους και όλες και θα εμπλουτίζεται/συμπληρώνεται/βελτιώνεται με σχόλια και προτάσεις για τις παρεμβάσεις και τομές που πρέπει να υπάρξουν σε κάθε τομέα του πολιτικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.

Με πυξίδα τη ριζοσπαστική ανασυγκρότηση της χώρας και για ένα Κράτος-σύμμαχο του πολίτη, τώρα είναι η ώρα, για μια νέα αρχή, για ένα ανανεωμένο πρόγραμμα ριζοσπαστικού εκσυγχρονισμού της πατρίδας μας, φτιαγμένο «από τα κάτω». Με συμμετοχικότητα, με ζύμωση μεταξύ των πολιτών, με αλληλεπίδραση, με ανταλλαγή συγκεκριμένων ιδεών.

Στο κάλεσμα αυτό, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα του:

«Γεννήθηκα σε μία χώρα που, 35 χρόνια αργότερα, χάνει καθημερινά το στοίχημα με το αύριο. Που βλέπει τα παιδιά της να χάνονται άδικα ή να ξενιτεύονται για να έχουν προοπτική.

Πολιτεύομαι με ένα κόμμα που οφείλει να βρει επειγόντως την πυξίδα του, ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμο για τη χώρα.

Για να εμπιστευτεί ξανά η κοινωνία τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να εμπιστευτεί ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινωνία. Και να αλλάξει ο ίδιος, εξελισσόμενος σε ένα σύγχρονο, συμμετοχικό κόμμα στην υπηρεσία και υπό τον έλεγχο της κοινωνίας.

Παράλληλα με τη δική του εσωτερική αλλαγή, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να θέσει ως στόχο να αλλάξει τη χώρα. Όχι να τη διαχειριστεί. Να την αλλάξει. Με ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικού εκσυγχρονισμού. Επειδή οι Έλληνες αξίζουν:

Ένα Κράτος διαφάνειας, λογοδοσίας, αξιοκρατίας, που θα είναι σύμμαχος και όχι δυνάστης του πολίτη, που θα παρέχει προστασία και ασφάλεια στους αδύναμους.

Ένα Κράτος που θα προσφέρει σε όλους τους πολίτες την ευκαιρία να διεκδικήσουν το όνειρό τους ξεκινώντας από την ίδια αφετηρία και με τα ίδια μέσα, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους θέσης.

Πραγματική αλλαγή είναι η έμπρακτη αλλαγή. Γι’ αυτό η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρέπει να είναι «εφαρμοσμένη». Κάθε κρατική πολιτική πρέπει να πετυχαίνει έμπρακτους κοινωνικούς στόχους με τη βέλτιστη απόδοση.

Η χώρα χρειάζεται ανασυγκρότηση και ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς πρέπει να αναδειχθεί σε Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Ανασυγκρότησης όλων των τομέων – τώρα!

Γι’ αυτόν το λόγο, με πλήρη επίγνωση και ταπεινότητα για τη «νεότητά» μου, παραθέτω ως αφετηρία κάποιες πρώτες προτάσεις, και σας καλώ να τις βελτιώσουμε, να τις συμπληρώσουμε μαζί και να τις επεκτείνουμε σε κάθε τομέα της πολιτικής και της κοινωνίας, μέσα από μία διαδραστική διαδικασία που θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται τις αμέσως επόμενες μέρες.

Γιατί μόνο μέσα από συλλογική δράση μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Η πλατφόρμα, η οποία θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται συνεχώς, ξεκινά με τις παρακάτω ενότητες:

 • «Άμεση δημοκρατία αντί για κλειστές πόρτες»
 • «Διαφάνεια στα πάντα»
 • «Πολιτική με τον πολίτη σε πρώτο πλάνο»
 • «Ουσιαστική Δικαιοσύνη, όχι στα χαρτιά»
 • «Γινόμαστε Ευρώπη»
 • «Εργασία: Συνεργασία και όχι εξάρτηση»
 • «Φορολογία κοινής λογικής»
 • «Βγάζουμε την Υγεία από την εντατική»
 • «Φτιάχνουμε την Παιδεία από την αρχή»
 • «Λογαριασμοί χωρίς ηλεκτροσόκ»
 • «Απελευθερώνουμε την εξωστρεφή οικονομία»

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.