Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Στη Ραμάλα σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης – Με ποιους θα συναντηθεί από την Παλαιστινιακή ηγεσία

Μοιραστείτε το

Τη Δυτική Όχθη επισκέπτεται σήμερα, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Ραμάλα, από το αεροδρόμιο Ben Gurion και θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Ριάντ αλ-Μαλίκι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά για το πρόγραμμα του Γιώργου Γεραπετρίτη, στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Μοχάμαντ Σταγιέχ.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι σκοπός της επίσκεψης του Γιώργου Γεραπετρίτη και των επαφών του με την Παλαιστινιακή ηγεσία είναι η απευθείας ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην περιοχή.

Επιπλέον, ο ΥΠΕΞ στοχεύει στη διερεύνηση των τρόπων συμβολής της Ελλάδας στην επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης. «Μίας παύσης που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για βιώσιμους ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό», τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών.

Γεραπετρίτης: «Παίζουμε κρίσιμο ρόλο»

«Πάντοτε παίζουμε έναν κρίσιμο ρόλο. Μας σέβονται όλες οι πλευρές, και με αυτό το κεφάλαιο θα πορευτούμε», είπε χθες (15/11) για την επίσκεψή του στη Δυτική Όχθη ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει σημαντικό διπλωματικό κεφάλαιο το οποίο έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια χάρη στη συνεπή εξωτερική πολιτική, που στηρίζεται σε αρχές και η οποία δεν είναι συναλλακτική.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη ύπαρξης ανθρωπιστικών διαδρόμων και στη δυνατότητα οι ευάλωτοι να μπορούν να λαμβάνουν την περίθαλψη που πρέπει και να μην στοχοποιούνται οι άμαχοι. «Σε ό,τι αφορά στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, θα πρέπει να δουλέψουμε όλες τις δυνατές εναλλακτικές λύσεις», σημείωσε.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία τρομοκρατική ενέργεια και υποστηρίζουμε πάντοτε εκείνον ο οποίος καθίσταται αμυνόμενος» υπογράμμισε στη συνέχεια ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στα χτυπήματα της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.