Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Στέφανος Κασσελάκης: Νέο σχέδιο για τη Δημόσια Υγεία ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στηρίζουμε την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ

Μοιραστείτε το

Τη στήριξη του στο ΕΣΥ εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντηση του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών περιέγραψαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο φόντο και των ντροπιαστικών εικόνων από νοσοκομεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, ενώ διατύπωσαν τα αιτήματά τους για την ανάγκη ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας.

Ανέφερε επίσης ότι, ακούγοντας τα αιτήματα των γιατρών, «είμαστε έτοιμοι να επικαιροποιήσουμε το πρόγραμμά μας για ένα σύγχρονο και ανθρωποκεντρικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, με ακόμη πιο ρηξικέλευθες και αποτελεσματικές προτάσεις, για να μπορέσουμε να λύσουμε τα θέματα μια για πάντα, τουλάχιστον για τα επόμενα αρκετά χρόνια, έτσι ώστε να υπάρχει πραγματική Δημόσια Υγεία».

Το 40% της δαπάνης για την Υγεία αφορά πλέον την ιδιωτική, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι αυτό «θέλουμε να το αλλάξουμε». «Θέλουμε να υπάρχει ουσιαστική δημόσια υγεία και αποδοτική», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την πλευρά της Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ, η πρόεδρος Αφροδίτη Ρέτζιου, ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Παπανικολάου, η α’ αντιπρόεδρος, Ματίνα Παγώνη, ο β’ αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Λιβαδάς, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Ιωάννης-Αλέξανδρος Τζάνος, η οργανωτική γραμματέας, Δήμητρα Σταματέλου και το μέλος του ΔΣ, Δέσποινα Τοσονίδου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συμμετείχαν ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ του κόμματος, Παύλος Πολάκης, ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, η τομεάρχης Παιδείας και καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, η εκπρόσωπος Τύπου και πρώην αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, Δώρα Αυγέρη, ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Μανώλης Καπνισάκης και η συντονίστρια του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ελένη Κεϊμάλη.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.