Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σούνακ – βρετανική βουλή: Πυρά κατά Μητσοτάκη για «μεγαλομανία» και «αθέτηση υποσχέσεων»

Ο Σούνακ καταλογίζει στον Μητσοτάκη ότι αθέτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα - Τι απαντά η ελληνική πλευρά

Μοιραστείτε το

Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για «μεγαλομανία» και «αθέτηση διαβεβαιώσεων» με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα εξαπέλυσε σήμερα, Τετάρτη (29/11) ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και μάλιστα από το βήμα της βρετανικής βουλής.

Ειδικότερα, η συζήτηση στο βρετανικό κοινοβούλιο για την ακύρωσης της συνάντησης Σούνακ-Μητσοτάκη ξεκίνησε μετά από τις επικρίσεις του ηγέτη των Εργατικών Κρι Στάρμερ, ο οποίος είπε: «Αφήστε το Βρετανικό Μουσείο. Ο πρωθυπουργός είναι που τα έχει χαμένα (σ.σ Lost his Marbles). Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήρθε στο Λονδίνο για να συναντήσει τον κ. Σούνακ. Ένας οικονομικός σύμμαχος, ένας από τους σημαντικότερους εταίρους μας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Αλλά αντί να χρησιμοποιήσει αυτή τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά θέματα, προσπάθησε να τον ταπεινώσει και ακύρωσε την συνάντηση την τελευταία στιγμή. Γιατί τέτοια μικροπολιτική;», είπε.

Απαντώντας στον Στάρμερ, σύμφωνα με το Sky News, ο Σούνακ επέμεινε στη στάση του, λέγοντας:

«Φυσικά, είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να συζητάμε σημαντικά θέματα ουσίας με τους συμμάχους μας, όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ή, μάλιστα, η ενίσχυση της ασφάλειάς μας.

Αλλά όταν ήταν σαφές ότι ο σκοπός μιας συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα για το μέλλον, αλλά μάλλον να αναλυθούν και να επαναληφθούν ζητήματα του παρελθόντος, δεν θα ήταν πρέπον.

Επιπλέον, όταν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για αυτό το θέμα δόθηκαν από αυτή τη χώρα και στη συνέχεια παραβιάστηκαν, μπορεί να φαίνεται ξένο, αλλά η άποψή μου είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις τηρούν».

Η απάντηση Μαξίμου σε Σούνακ:

«Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄όσα έχουμε ήδη πει», είναι η νέα απάντηση πηγών από το Μέγαρο Μαξίμου στον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, μετά τα όσα είπε εκείνος στο κοινοβούλιο της χώρας του για την ακύρωση της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (29/11), κυβερνητικές πηγές ανέφεραν το εξής: «Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ’ όσα έχουμε ήδη πει».

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.