Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σκέρτσος για πολίτες Ροδόπης: Για να έχουν τα αυτονόητα δικαιώματα των Ελλήνων, πρέπει να ψηφίσουν ΝΔ Ι ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε το

Μετά τους «εκβιασμούς» της Ντόρας Μπακογιάννη από τη Ροδόπη στη μουσουλμανική μειονότητα, οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, σειρά είχε ο Άκης Σκέρτσος. Μιλώντας το βράδυ της Κυριακής (11/6) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, σε ερώτηση που δέχθηκε για το τι θα πράξει η ΝΔ εάν «η Ροδόπη ψηφίσει πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι γαλάζια», ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απάντησε τα εξής:

«Όταν εμπιστεύονται πολιτικούς ή βουλευτές οι οποίοι υπηρετούν μια ατζέντα αυστηρά ή καθαρά αναθεωρητική, αντιλαμβάνεστε ότι πάει κόντρα στην επίσημη εθνική ελληνική πολιτική. Αν θέλουν να έχουν τα αυτονόητα δικαιώματα που έχουν οι Έλληνες πολίτες, θα πρέπει να στηρίξουν βουλευτές οι οποίοι υποστηρίζουν την ελληνική εθνική πολιτική».

*Οι σχετικές δηλώσεις από το 6ο λεπτό και μετά

Σε ερώτηση για το χρόνο στον οποίο τέθηκε το ζήτημα, δηλαδή μετά τις εκλογές κι όχι πριν, ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε: «Βλέπουμε ότι τελικά υπήρξε αυτή η επικράτηση των συγκεκριμένων υποψηφίων και θεωρούμε ότι αυτό ενέχει ένα σοβαρό εθνικό κίνδυνο πλέον».

Όπως σημείωσε ο κ. Σκέρτσος, «υπάρχει μια εθνική κόκκινη γραμμή την οποία την έχουν τηρήσει όλα τα κόμματα. (…) Ωστόσο, φαίνεται εδώ, ότι δεν έχουν λάβει τα σωστά μηνύματα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και στήριξαν υποψηφίους για τους οποίους υπάρχουν πειστήρια, μηνύματα, που φαίνεται ότι δίνανε σαφή κατεύθυνση στους ψηφοφόρους, προς τα μέλη της μειονότητας, να ψηφίσουν τους συγκεκριμένους. Και αυτό ερχόταν από το τουρκικό προξενείο».

Αναφορικά με την Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία κατηγόρησε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι απείλησε τους πολίτες της Ροδόπης, ο Άκης Σκέρτσος είπε:

«Αποτελεί άλλη μια σπασμωδική και νευρική επίθεση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην Ντόρα Μπακογιάννη. Είναι άδικο να γίνεται η συζήτηση αυτή. Σε κάθε περίπτωση πρέπει ο κ. Τσίπρας και οι δύο υποψήφιοι να απαντήσουν σε ένα ερώτημα: ζητούν την ψήφο των πολιτών για να εκπροσωπήσουν την ‘τουρκική’ κατά αυτούς μειονότητα, ή τη μουσουλμανική. Πρέπει να τοποθετηθούν».

»Εμείς έχουμε μια πολύ καθαρή στάση. Δουλεύουμε για τα συμφέροντα της μουσουλμανικής μειονότητας, για συνθήκες ισονομίας, ισοπολιτείας. Έχουμε προσφέρει πολλά σε αυτήν την υπόθεση και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε».

«Έχουν γίνει διπλωματικές ενέργειες, έχουν μεταφερθεί μηνύματα μέσα από τα διπλωματικά κανάλια», για το συγκεκριμένο θέμα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.