Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Βίαιη προσαγωγή Δημητριάδη, Μπίτζιου, Λαβράνου και Ντίλιαν θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε το

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση καθώς την ερχόμενη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με την ακρόαση των Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιάννη Λαβράνου, Φέλιξ Μπίτζιου και Ταλ Ντίλιαν κατόπιν σχετικού αιτήματος της αντιπολίτευσης. Δηλαδή τα κομβικά πρόσωπα του σκανδάλου των υποκλοπών που το Μέγαρο Μαξίμου κάλυπτε όλο αυτόν τον καιρό καθώς αρνιόταν πεισματικά να τα καλέσει για απαντήσεις.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επανέλαβε ότι πρέπει να είναι δημόσια η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να μεταδοθεί από το Κανάλι της Βουλής.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει δεχτή η ακρόαση των τεσσάρων δια υπομνήματος, όπως επίσης και ότι δεν μπορούν να επικαλεστούν το απόρρητο, καθώς είναι ιδιώτες. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι αν αρνηθούν να εμφανιστούν στη Βουλή, τότε θα ζητήσει να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή τους όπως άλλωστε προβλέπεται και από τον κανονισμό.

Από την πλευρά του πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας φέρεται να διαφώνησε με το ζήτημα των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και την δυνατότητα βίαιης προσαγωγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παρέπεμψε το ζήτημα σε αποφάσεις της ίδιας της επιτροπής που θα ληφθούν κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετέχουν 19 βουλευτές, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία απαρτίζεται από 11 βουλευτές. «Πονοκέφαλο» προκαλεί στο Μαξίμου το γεγονός ότι στην επιτροπή συμμετέχουν η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κώστας Τζαβάρας που έχουν εκφράσει αρκετές φορές τη διαφωνία τους με την γραμμή της κυβέρνησης στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, ο Ταλ Ντίλιαν είναι ο Ισραηλινός ιδρυτής της Intellexa που εμπορεύεται το Predator, ενώ οι Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος επιχειρηματίες που έχουν συνδεθεί άμεσα με τις εταιρείες Krikel και Intellexa.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.