Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σκάνδαλο υποκλοπών – Χατζηδάκης: «Αν βρεθούν στοιχεία, προφανώς πρέπει να υπάρξουν και οι αντίστοιχες πολιτικές συνέπειες» έλεγε πριν μερικές εβδομάδες

Μοιραστείτε το

Στροφή 180 μοιρών από τον Κωστή Χατζηδάκη μετά τα ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ. Ο υπουργός Εργασίας που πριν μερικές εβδομάδες ζητούσε πολιτικές συνέπειες αν βρεθούν στοιχεία, τώρα απλώς πετάει την μπάλα στην εξέδρα.

Συγκεκριμένα, στις 23 Νοεμβρίου, ο Κωστής Χατζηδάκη έλεγε ότι «η Δικαιοσύνη κάνει την έρευνά της, πρέπει να την κάνει και αν βρεθούν στοιχεία, προφανώς πρέπει να υπάρξουν και οι αντίστοιχες πολιτικές συνέπειες». Ωστόσο, μετά την αποκάλυψη του Documento σχετικά με την παρακολούθησή του, όχι μόνο δεν τολμά να ζητήσει πολιτικές συνέπειες, αλλά τόνίζει ότι δεν υπάρχει η «παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι «η Δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίσει το όλο αυτό ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά, οδηγώντας στην τιμωρία όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, ο τότε υπουργός Ενέργειας παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ επί τουλάχιστον έναν χρόνο, από 27 Νοεμβρίου 2020 έως 17 Νοεμβρίου 2022, χρονικό διάστημα που όπως σχολιάζει ο Κώστας Βαξεβάνης, δεν συνηθίζεται ούτε για τρομοκρατία και βαριά εγκλήματα.

Η παρακολούθηση γινόταν στο επίσημο κινητό του με αριθμό 6979800*** και ο κωδικός παρακολούθησης στην ΕΥΠ για τον υπουργό είναι 5046c. Καταγράφηκαν συνομιλίες του με δημοσιογράφους όπως ο Θανάσης Κουκάκης και ο Τάκης Χατζής, με άλλους υπουργούς και στελέχη της ΝΔ, με επιχειρηματίες, αλλά και συνομιλίες προσωπικής φύσης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.