Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα: «Οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν καταρρεύσει»

Μοιραστείτε το

Ο Αντρέι Μασλόφ περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις διμερείς σχέσεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στη χειρότερη κατάσταση βρίσκονται οι ελληνορωσικές σχέσεις, σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόφ. Μάλιστα στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στο Rossiya 24 έκανε λόγο για πλήρη κατάρρευση των διμερών σχέσεων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Από τα τέλη του Φεβρουαρίου οι διμερείς σχέσεις μας έχουν καταστραφεί εντελώς. Δεν υπάρχει καμία συνεργασία. Ολο το πλούσιο φάσμα των διμερών σχέσεων που είχε συσσωρευτεί τις τελευταία χρόνια μηδενίστηκε μέσα σε ελάχιστες ημέρες».

Τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα έχει επιλέξει εδώ και καιρό τη δυτική γραμμή αφού «είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σταθερό προσανατολισμό στο δυτικό κόσμο».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ξεθωριάσει στα ελληνικά ΜΜΕ «αν και οι περισσότερες εκδόσεις έχουν αντιρωσικό χαρακτήρα. Υπάρχουν όμως και πηγές, ιστοσελίδες και άλλα, αρκετά αντικειμενικές με νηφάλιες εκτιμήσεις για ότι συμβαίνει στην Ουκρανία».

Ο Ρώσος πρέσβης ευχήθηκε: «Οι σχέσεις με την Ελλάδα πρέπει να αποκατασταθούν, αλλά είναι σαφές ότι τέτοιο θέμα στην ατζέντα δεν υπάρχει αν και σιγά-σιγά αναδύονται τέτοιου είδους θέσεις».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.