Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ρεκόρ μετακλητών το 2022! Από 1.710 εκτοξεύθηκαν στους 3.484 !

Μοιραστείτε το

Οι μετακλητοί της ελληνικής κυβέρνησης διπλασιάστηκαν μέσα σε τρία χρόνια, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της «Απογραφής» τα οποία έχουν αναρτηθεί στο apografi.gov.gr, προκύπτει πως από τον Ιούλιο του 2019 και τη στιγμή ανάληψης της εξουσίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη καταγράφονται 1.710 μετακλητοί υπάλληλοι, οι οποίοι μήνα με το μήνη αυξάνονται!

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι τον Μάη του 2022 η ελληνική κυβέρνηση μετράει 3.483 μετακλητούς υπαλλήλους. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», σχεδόν οι μισοί μετακλητοί (1.720 στον αριθμό) έχουν διοριστεί σε ΟΤΑ.

Μάλιστα, μόνο η Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού έχει 97 μετακλητούς υπαλλήλους, ενώ παράλληλα 1.720 μετακλητοί έχουν διοριστεί σε 345 ΟΤΑ (332 δήμους και 13 περιφέρειες) και 1.763 σε 19 υπουργεία, τη Βουλή, Ανεξάρτητες Αρχές και λοιπούς κυβερνητικούς και πολιτειακούς φορείς. Στην Προεδρία της Δημοκρατίας απασχολούνται 24 μετακλητοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο με τους περισσότερους μετακλητούς σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της «Απογραφής» είναι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (155) του Άδωνη Γεωργιάδη, συμπεριλαμβανομένων των φορέων που εποπτεύει. Ακολουθούν το υπουργείο Εργασίας με 64 και το υπουργείο Μετανάστευσης με 54 μετακλητούς.

Παρακάτω εμφανίζονται αναλυτικά οι αριθμοί των μετακλητών υπαλλήλων μήνα – μήνα, όπως παρουσιάστηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών»:

Είχε γίνει θέμα σε εφημερίδα στο εξωτερικό

Υπενθυμίζεται ότι το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απασχολήσει και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Tageszeitung, έκανε λόγο για «μία πραγματική βιομηχανία μετακλητών» ενώ όπως ανέφερε ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν στην Ελλάδα τόσοι πολλοί μετακλητοί «ο Μητσοτάκης είναι χειρότερος από όλους τους προκατόχους του».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδηςο οποίος καταγγέλλει ότι «Η «Μαξίμου Α.Ε.» διπλασίασε μέσα σε τρία χρόνια τους μετακλητούς υπαλλήλους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών», και συμπληρώνει: «Διορίζουν με κατά 70% αυξημένο μισθό σε σχέση με το 2019 και βασικό προσόν το απολυτήριο Λυκείου, ενώ το 2019 για το 90% των υπαλλήλων χρειαζόταν πτυχίο Πανεπιστημίου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται ότι η Ελλάδα θα κυβερνηθεί με αξιοκρατία, διαφάνεια, χωρίς κομματικούς στρατούς, χωρίς ανίκανους κομματικά εκλεκτούς σε θέσεις ευθύνης», επισημαίνει.

Ακολουθεί πλήρης η δήλωση:

«Άλλο ένα ρεκόρ αριστείας.

Η «Μαξίμου Α.Ε.» διπλασίασε μέσα σε τρία χρόνια τους μετακλητούς υπαλλήλους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών:

1.790 οι μετακλητοί υπάλληλοι τον Ιούλιο του 2019
3.483 οι μετακλητοί υπάλληλοι τον Ιούλιο του 2022 Διορίζουν κάθε δύο μέρες τρία «γαλάζια» παιδιά.
Αυτοί που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό στο όνομα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αριστείας.

Αυτοί που έκαναν χαμό στα Media για τους μετακλητούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Διορίζουν με κατά 70% αυξημένο μισθό σε σχέση με το 2019 και βασικό προσόν το απολυτήριο Λυκείου, ενώ το 2019 για το 90% των μετακλητών υπαλλήλων χρειαζόταν πτυχίο Πανεπιστημίου.

Γαλάζια στρατιά μετακλητών
Golden boys στη Δημόσια Διοίκηση και τις ΔΕΚΟ.
Πάρτυ 7,5 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεων.
Αδιαφάνεια στην κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Δεν είναι απλά πρόκληση. Δεν είναι απλά αλαζονεία. Είναι η επιτομή της καθεστωτικής συμπεριφοράς μιας επικίνδυνης κυβέρνησης, που οδηγεί τους πολίτες στη φτωχοποίηση και στο οικονομικό περιθώριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται ότι η Ελλάδα θα κυβερνηθεί με αξιοκρατία, διαφάνεια, χωρίς κομματικούς στρατούς, χωρίς ανίκανους κομματικά εκλεκτούς σε θέσεις ευθύνης».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.