Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ράπτη: 9 στις 10 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης αφορούν είτε συγγενείς, είτε φιλικό περιβάλλον

Μοιραστείτε το

Για την σοκαριστική υπόθεση του Κολωνού με θύμα τη 12χρονη μίλησε η Ζωή Ράπτη, τονίζοντας πως η πλειοψηφία των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης αφορά στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον.

«Δεν είναι απαραίτητο ότι μία οικογένεια με οχτώ παιδιά δεν τα φυλάει και δεν τα προστατεύει. Πολλές φορές οι πολύτεκνες οικογένειες είναι πολύ κοντά στα παιδιά τους, παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να διαχειριστείς οκτώ παιδιά. Μία επίσκεψη της κοινωνικής υπηρεσίας σε τέτοιες οικογένειες είναι χρήσιμη και απαραίτητη για να δει που χωλαίνει η προστασία των παιδιών και να παρέμβει», τόνισε η υφυπουργός Υγείας, μιλώντας στο Mega.

Η κ. Ράπτη τόνισε πως 9 στις 10 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης γίνονται είτε από συγγενείς, είτε από φιλικό περιβάλλον.

Με την 37χρονη μητέρα της ανήλικης να είναι προφυλακιστέα, τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας φιλοξενούνται από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και λαμβάνουν την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

«Τα παιδιά φιλοξενούνται από το «Χαμόγελο του Παιδιού»,όμως λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς του νοσοκομείου «Παίδων». Μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης τα παιδιά θα παραμείνουν εκεί και στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα αποφασίσει σε ποιο μέλος της ευρύτερης οικογένειας ή σε άλλο πρόσωπο θα ανατεθεί η επιμέλεια. Πρέπει να πούμε ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο τους», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.