Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ράνια Σβίγκου στο Kontra: Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα ανοίξει το δρόμο για την προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα

Μοιραστείτε το

Σημεία από την παρέμβαση της Ράνιας Σβίγκου Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra channel και τον Γ. Μελιγγώνη
Στην παρέμβασή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, και στον Γ. Μελιγγώνη, η Ράνια Σβίγκου, σχολιάζοντας τον όρο που έθεσε ο Ν. Ανδρουλάκης, να μην είναι ούτε ο Α. Τσίπρας ούτε ο Κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός, για να συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, υπογράμμισε ότι «καταλαβαίνουμε όλοι ότι σε μια προεκλογική περίοδο ένας αρχηγός κόμματος μπορεί να πει πολλά πράγματα. Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει πρώτα ο κ. Ανδρουλάκης γι’ αυτά που λέει να πείσει το κόμμα του και τους ψηφοφόρους του. Καταλαβαίνω ότι ακόμα και σε αυτό το σκέλος υπάρχει δυσκολία, αν δούμε και τις αντιδράσεις του κ. Λοβέρδου.

Το δεύτερο, όμως, και πιο σημαντικό είναι να πείσει την ίδια την κοινωνία. Γιατί αυτό που λέει η κοινή λογική είναι ότι το πρώτο κόμμα είναι αυτό που έχει τον πρώτο λόγο για το ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός. Και Πρωθυπουργός στις περιπτώσεις ευρωπαϊκών κυβερνήσεων συνεργασίας που γνωρίζουμε είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

Άρα, δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να είναι για παράδειγμα πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να μην είναι Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. Ή να είναι αντίστοιχα πρώτο κόμμα η Ν.Δ. και να μην είναι Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό σημαίνει σεβασμός στη λαϊκή βούληση. Αυτό δείχνει η ευρωπαϊκή εμπειρία. Άρα, το πλέον αυτονόητο είναι ότι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ θα ανοίξει το δρόμο για την προοδευτική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.