Ο Αλέξης Τσίπρας είχε γράψει σε κοινωνικά δίκτυα πως ενημερώθηκε ότι νόσησε για δεύτερη φορά από κορωνοϊό στις 20 Ιουλίου εν μέσω των πυρκαγιών.
Ο κ. Πλεύρης δήλωσε στο OPEN ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να παραμείνει πέντε ημέρες σε απομόνωση και να κυκλοφορεί με μάσκα για τις επόμενες πέντε ημέρες.
Μάλιστα, μίλησε για «άγνοια των οδηγιών του ΕΟΔΥ» από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που ζητά αυστηρότερα μέτρα.
Η απάντηση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση, με πηγές να δηλώνουν στο κανάλι πως ο Αλέξης Τσίπρας υποβλήθηκε σε τεστ PCR την Παρασκευή και το Σάββατο βγήκε αρνητικός.
«Ως γνωστόν, οι αρνητικοί δεν μεταδίδουν» είπαν χαρακτηριστικά οι εν λόγω κύκλοι.
Στην εκπομπή παρενέβη λίγο αργότερα και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος μίλησε για «ψέματα» του υπουργού Υγείας ενώ χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις όπως «ακροδεξιό τρολ».
«Ελπίζω μέσα σε λίγες ώρες να ζητήσει συγγνώμη» είπε ο κ. Ηλιόπουλος, ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του κ. Πλεύρη.
Μάλιστα, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα το αρνητικό τεστ του Αλέξη Τσίπρα.