Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πλεύρης κατά Κασσελάκη για το «θέλουμε ν’ αποκτήσουμε δύο αγόρια»: Τέτοιες λογικές παραπέμπουν σε ευγονική

«Η ΕΕ απαγορεύει, πλην εξαιρέσεων λόγω υγείας, την επιλογή φύλου, όπως και την επιλογή χαρακτηριστικών, ως αντίθετες πρακτικές σε βιοηθικούς κανόνες» επισημαίνει ο πρώην υπουργός Υγείας

Μοιραστείτε το

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλούν οι θέσεις που διατύπωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στους «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη, αναφορικά με την επιθυμία του να αποκτήσει οικογένεια με τον σύντροφό του, Τάιλερ Μακμπέθ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελε με τον σύντροφό του να αποκτήσουν, μέσω παρένθετης μητέρας, «δύο αγόρια: Τον Απόλλωνα και τον Ηλία».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση αυτή του κ. Κασσελάκη, ο πρώην υπουργός Υγείας, βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, άφησε να εννοηθεί ότι οι θέσεις του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «φλερτάρουν» με την ευγονική.

Έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο κ. Πλεύρης: «Πλήρης άγνοια ηθικών κανόνων ΙΥΑ (σ.σ. Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής), καθώς ορθά η ΕΕ απαγορεύει πλην εξαιρέσεων λόγω υγείας την επιλογή φύλου όπως και την επιλογή χαρακτηριστικών πχ χρώμα ματιών ως αντίθετες πρακτικές σε βιοηθικούς κανόνες. Τέτοιες λογικές παραπέμπουν σε ευγονική και κίνδυνο διατάραξης ισορροπίας».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.