Πλεύρης για πιστοποιητικά: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις – Προς επέκταση η διάρκειά τους

Ενοποίηση των χρόνων διάρκειας των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού και περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων τον Μάιο, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

 

 

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι άμεσα, ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αποκλιμάκωσης, προκειμένου όσο πλησιάζει το καλοκαίρι η χώρα να βρίσκεται πιο κοντά στην κανονικότητα.

Διευκρίνισε ότι δεν θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά αυτό που εξετάζεται είναι να μην χρειάζεται η επίδειξή του για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους κατά τους θερινούς μήνες.

Προσδιόρισε αυτή την αλλαγή τον μήνα Μάιο και δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, προκειμένου να μην προκαταβάλει τις αποφάσεις της επιτροπής.

Ειδικότερα οι περισσότερες χώρες έχουν διατηρήσει την εννιάμηνη διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού (αυτά που εκδίδονται με το βασικό σχήμα των δύο δόσεων) και την εξάμηνη για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στην Ελλάδα λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιαστικής κάλυψης και για να δοθεί κίνητρο να εμβολιαστούν οι πολίτες οι αντίστοιχη διάρκεια ήταν 6 και 3 μήνες.

Όπως είπε ο Υπουργός το θέμα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Εμβολιασμών και αναμένεται να υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή