Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Παραδοχή Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Είμαι ναζιστής, δεν το έχει πει, το λέω τώρα»

Ο Γιάννης Λαγός δήλωσε για πρώτη φορά πως είναι ναζί και εξαπέλυσε ύβρεις κατά του δικαστηρίου.

Μοιραστείτε το

«Δηλώνω ναζιστής! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής», είπε ο Γιάννης Λαγός απευθυνόμενος στον Εισαγγελέα κατά τη διάρκεια της εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Ο καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης ειρωνεύτηκε μάλιστα τους δικαστικούς, επαναλαμβάνοντας πως «η δίκη είναι πολιτική».

Η προκλητική απάντησή του Γιάννη Λαγού δόθηκε, σύμφωνα με το Golden Dawn Watch, όταν ο Εισαγγελέας ρώτησε για το έμβλημα της Θούλης και αν αυτό είχε σχέση με το ναζιστικό καθεστώς και αν η σβάστικα της Θούλης είναι διαφορετική από την ναζιστική σβάστικα.

«Ο κύριος Κασιδιάρης έχει πει ότι δεν είναι σβάστικα το τατουάζ στο χέρι του», είπε ο Εισαγγελέας με τον Λαγό να απαντάει φωνάζοντας: «Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής! Μη γελοιοποιείτε άλλο τον εαυτό σας, καταδικάστε με να τελειώνετε. Έχετε εδώ τον γραφικό μάρτυρα, δεν ντρέπεστε, ρεζίληδες!». «Κατά τα άλλα η δίκη αυτή δεν είναι πολιτική!», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος αποχωρεί με τη θέλησή του, με τον συνήγορο των Αιγύπτιων αλιεργατών, Κώστα Σκαρμέα, να παρεμβαίνει στη συνέχεια για να διευκρινίσει αν καταγράφηκε η παραπάνω δήλωση του Λαγού καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι πολύ σημαντικό, είναι η πρώτη φορά που ομολογείται ανοιχτά κάτι τέτοιο».

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.