Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Παπανικολάου για διαρροές περί σχέσεις της με ΣΥΡΙΖΑ: «Βουλευτές της ΝΔ με πρότειναν για την ΑΔΑΕ» Ι ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε το

Απάντηση σε δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, τις κυβερνητικές διαρροές αλλά και τις ομιλίες «γαλάζιων» βουλευτών, που της χρεώνουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπόγειες διαδρομές που υπαγορεύουν τη στάση της απέναντι στο σκάνδαλο των υποκλοπών,  έδωσε το τακτικό μέλος της ΑΔΑΕ, Κατερίνα Παπανικολάου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κυρία Παπανικολάου υπενθύμισε  ότι η τοποθέτησή της στην ΑΔΑΕ δεν αποφασίστηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Αρχής αλλά από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλή και και μάλιστα με πλειοψηφία 3/5. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι προτάθηκε για τη θέση από τους βουλευτές της ΝΔ.

Το τακτικό μέλος της ΑΔΑΕ επεσήμανε ότι ο Χρήστος Ράμμος είχε υποχρέωση εκ του νόμου να ενημερώσει για τα ευρήματα των υποκλοπών και να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να συγκαλέσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Ο πρόεδρος της Αρχής σύμφωνα με τον νόμο έχει ατομική αρμοδιότητα και καθήκον να ενημερώσει. Εάν παραλείψει να ενημερώσει για τα ευρήματα της έρευνας διαπράττει αδίκημα», υπογράμμισε η Κατερίνα Παπανικολάου και συμπλήρωσε ότι το έγγραφο της ΑΔΑΕ είναι απόρρητο, όμως, οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν άλλο ρόλο από αυτόν των Ανεξάρτητων Αρχών και υπερτερεί η ανάγκη της διαφάνειας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.