Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΠΑΜΕ: Να σταματήσει η νέα βαρβαρότητα του Ισραήλ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Μοιραστείτε το

Με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο «καταγγέλλει το νέο δολοφονικό πογκρόμ του Ισραήλ εναντίον του Παλαιστινιακού λαού».

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, με πρόσχημα την “αντιμετώπιση της τρομοκρατίας” πραγματοποιεί τεράστια στρατιωτική επιχείρηση στην Παλαιστίνη με επίκεντρο τον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, στον οποίο ζουν περίπου 18.000 Παλαιστίνιοι, με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες και 3.000 άτομα να τον έχουν ήδη εγκαταλείψει.

Καταγγέλλουμε τον βρώμικο ρόλο ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ-Κυβερνήσεων, που «νίπτουν τας χείρας τους» για το έγκλημα και μιλάνε για “δικαίωμα αυτοάμυνας” των κατοχικών δυνάμεων του Ισραήλ.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τοποθέτηση του υπηρέτη των ιμπεριαλιστών της ITUC, που λειτουργώντας σαν “πλυντήριο” την δολοφονία των Παλαιστινίων από τους ισραηλινούς την μετατρέπει σε “γεγονότα στην παλαιστινιακή πόλη Τζενίν, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση, με αναφορές για δέκα νεκρούς”».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και του δικαιώματος του να υπερασπίζεται τη χώρα τους κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα. Δεν είναι Τρομοκράτες οι Λαοί που αγωνίζονται για το παρόν και το μέλλον τους!

Οι λαοί θα νικήσουν τη βαρβαρότητα

Απαιτούμε:

Να σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση στη Τζενίν, όπως και να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.

Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.