ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο υπουργείο Δικαιοσύνης η δικογραφία για δύο εν ενεργεία βουλευτές – Στα άκρα η πολιτική σύγκρουση

Νέα δικογραφία που αφορά ενδείξεις για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος διαβιβάστηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στις ελληνικές δικαστικές αρχές. Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται δύο εν ενεργεία βουλευτές, με φυσικούς αυτουργούς στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το αδίκημα δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και έτσι ο φάκελος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από όπου αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή με αίτημα άρσης ασυλίας.

Παράλληλα, διαβιβάστηκε δικογραφία που περιλαμβάνει τα ονόματα πρώην υπουργού και υφυπουργού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σχηματίζεται νέα δικογραφία σε βάρος πέντε πρώην βουλευτών για ηθική αυτουργία σε απιστία.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν καλύπτονται πλέον από ασυλία, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για κλήση τους σε εξηγήσεις ως ύποπτοι. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία διαβίβασης φακέλου για 11 εν ενεργεία βουλευτές, για τους οποίους ζητείται άρση ασυλίας.

Πολιτική σύγκρουση

Οι νέες δικογραφίες που αφορούν τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και η συζήτηση για το κράτος δικαίου που ακόμη δεν έχει διεξαχθεί στη Βουλή, προκάλεσαν σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «παρακράτος που εδρεύει στο Μαξίμου» και έκανε λόγο για «κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπόδικων», ζητώντας πρόωρες εκλογές και τονίζοντας ότι η χώρα «δεν μπορεί να επιστρέψει στην παρακμή και τη διαφθορά».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε ότι η ΝΔ ήταν εκείνη που άλλαξε το σχετικό άρθρο του Συντάγματος, καθιστώντας υποχρεωτική την άρση ασυλίας, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση «να αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της». Αναγνώρισε πάντως ότι οι νέες δικογραφίες αποτελούν «δυσάρεστη υπόθεση» για την κυβέρνηση.

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για «εκτεθειμένη κυβέρνηση» και ανάγκη πολιτικής αλλαγής, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε τη συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής για πλήρη διερεύνηση των ευθυνών. Ο Δημήτρης Νατσιός κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι είναι «υπόδικη για τον μισό ποινικό κώδικα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πυρά από Σαμαρά

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μίλησε για «κατάντημα της Νέας Δημοκρατίας» και ζήτησε απαντήσεις για την παρακολούθηση του κινητού του από ιδιώτες.

Πηγή: ertnews.gr

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή