Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν γίνεται να λέμε όλα στο φως και να οχυρωνόμαστε πίσω από το απόρρητο

Όλγα Κεφαλογιάννη: Όταν θέλουμε να μιλάμε για κάθαρση το απόρρητο πρέπει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα

Μοιραστείτε το

► Υπάρχει κανείς εκτός λογοδοσίας;
► Κανείς στη Δημοκρατία δεν είναι εκτός ελέγχου
► Όταν λέμε όλα στο φως δεν μπορούμε μετά να οχυρωνόμαστε πίσω από το απόρρητο
► Επικίνδυνο για την Δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το άπορρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη ήταν ξεκάθαρη για το θέμα των υποκλόπων και την τήρηση του απορρήτου

Όπως είπε “Εχουμε δώσει πρώτα από όλα όρκο πίστης στο Σύνταγμα και τους νόμους. Υπάρχει προφανώς ο νόμος για το απόρρητο και ότι δεν μπορεί κάποιος στον οποίο έχουν περιέλθει πληροφορίες οι οποίες έχουν μια εθνική ευαισθησία να τις αποκαλύπτει, γιατί αυτό τιμωρείται. Αυτό το ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει και υπήρχε πάντα.

Από εκεί και πέρα όταν θέλουμε να μιλάμε κάθαρση στο δημόσιο βίο, όταν θέλουμε να μιλάμε για φώς, ταν θέλουμε να λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σκίες σε ζητήματα που απασχολούν αυτή την στιγμή, τη δημοκρατία, τους θεσμούς μας, το Κράτος Δικαίου.

Ναι τότε νομίζω, θα συμφωνήσουμε όλοι, ότι το απόρρητο με πολύ συγκεκριμένες δικλίδες ασφαλείας, θα πρέπει να μπαίνει, αν θέλετε, σε δεύτερη μοιρα, γαιτί προέχει η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του Συντάγματος, των νόμων, των θεσμών. Και όλοι εμείς που υπηρετούμε του θεσμούς, θα πρέπει όταν κάτι λέμε να το εννοούμε.”

Ενώ συμπλήρωσε “για εμένα έχει πολύ σημασία, όταν λέμε όλα στο φως, δεν μπορούμε μετά να οχυρωνόμαστε πίσω από το απόρρητο” και κατέληξε λέγοντας ότι ” Επικίνδυνο για την Δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το άπορρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου”

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.