Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Όλγα Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση νομοθέτησε την εξαθλίωση και την αγριότητα με τον πτωχευτικό νόμο»

Μοιραστείτε το

Η Όλγα Γεροβασίλη σήμειωσε ότι «η ΝΔ επέλεξε να εκθρέψει κοράκια και να εγκαταλείψει στο έλεός τους τους πολίτες, με στόχο την φτωχοποίηση και τη βίαιη μεταβίβαση υπαρχόντων και περιουσιών».

«Απολύτως ψευδές ότι το νομοθετικό πλαίσιο, με βάση το οποίο γίνονται πλειστηριασμοί σήμερα, είναι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «το ψέμα που διακινείται ξανά έχει κοντά ποδάρια», καθώς όπως είπε «οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας νομοθετήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία».

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «ως κυβέρνηση το 2015, ψήφισε προστατευτικό πλαίσιο α’ κατοικίας, το οποίο ίσχυσε μέχρι το 2019» και προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ παρέτεινε το νόμο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Απρίλιο 2020, με γραπτή δέσμευση προς τους θεσμούς ότι μετά την παράταση θα καταργήσει κάθε προστατευτικό πλαίσιο. Πράγμα που πραγματοποίησε με τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε η ίδια», είπε χαρακτηριστικά.

«Ούτε ένας πλειστηριασμός επί ΣΥΡΙΖΑ»

«Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να εκθρέψει κοράκια και να εγκαταλείψει στο έλεός τους τους πολίτες, με στόχο την φτωχοποίηση και τη βίαιη μεταβίβαση υπαρχόντων και περιουσιών», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Και προσέθεσε: «Ανάλογα, επιλογή της ΝΔ είναι και η ιδρυματοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Πού θα πάνε αυτά τα παιδιά των οποίων οι γονείς είναι άνεργοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με πλειστηριασμό κατοικίας και δεν έχουν πού να προσφύγουν, εφόσον απουσιάζει το προστατευτικό πλαίσιο; Είδατε επί ΣΥΡΙΖΑ τετοιες εικόνες; Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας σε κατηγορίες πολιτών, που είχαν δικαίωμα προστασίας, δεν συνέβη ούτε ένας!».

«Το ερώτημα είναι απλό», συνέχισε η κ. Γεροβασίλη: «Υπάρχει τρόπος αυτή τη στιγμή, η κυρία Κολοβού, με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο να προστατεύσει το σπίτι της; Η απάντηση είναι όχι!».

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε δηκτικά και την αναφορά του πρωθυπουργού στην Πάτρα για όσους διαφωνούν και κατακρίνουν το καλάθι του νοικοκυριού:

«Όσο γι’ αυτό που είπε ο πρωθυπουργός χθες, να πάμε να παίξουμε με τα κουβαδάκια μας όποιοι διαφωνούμε, είναι πολιτικός ευτελισμός και ανωριμότητα. Πολιτική ωριμότητα θα ήταν αν η κυβέρνηση είχε δώσει ώριμες λύσεις εδώ και 3,5 χρόνια, ως όφειλε».

«Σκάνδαλο συγκάληψης στις υποκλοπές»

Στη συνέχεια, η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών, σημειώνοντας ότι «αφού έχει ξετυλιχθεί μπροστά μας το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, εξακολουθεί να ξετυλίγεται μπροστά μας το σήριαλ του καινούργιου σκανδάλου, αυτού της συγκάλυψης. Ο κ. πρωθυπουργός αρνήθηκε να έρθει στη Βουλή να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί τρεις εβδομάδες και πιστεύω ότι θα συνεχίσει», όπως είπε.

Και προσέθεσε: «Δεν επέτρεψε σε κρίσιμους μάρτυρες να έρθουν στην Εξεταστική της Βουλής. Σε όσους ήρθαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και την Εξεταστική, τους δέσμευσε με το απόρρητο. Βγήκαν ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων κ.λπ. και κανείς δεν το έχει αμφισβητήσει. Άρα υπάρχει οριζόντια αποδοχή ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν. Δεν είναι δυνατόν σε μια Δημοκρατία να το αποδεχτούμε ως φυσικό φαινόμενο».

«Σήμερα καλείται ο κ. Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις. Δεν τις δίνει», τόνισε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με τη δυνατότητα που δίνει ο Κανονισμός της Βουλής στην αντιπολίτευση, θα συγκληθεί τη Δευτέρα «και θα δούμε αν θα έρθουν αυτοί που έχουν κληθεί να καταθέσουν και τι θα πουν».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.