Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ο Βορίδης αδειάζει Σκέρτσο για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους Ι ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε το

Το γεγονός ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει τη νομική δυνατότητα να κοστολογήσει τα προγράμματα των κομμάτων παραδέχθηκε ο υποψήφιος βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ Μάκης Βορίδης, «αδειάζοντας» τον Άκη Σκέρτσο, ο οποίος υποστήριζε στον «αέρα» πως διαθέτει έγγραφο του Λογιστηρίου, σύμφωνα με το οποίο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κοστολογούνταν 83 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ευρισκόμενος σε πάνελ τηλεοπτικού σταθμού (MEGA), ο Μ. Βορίδης ρωτήθηκε εάν τα κόμματα μπορούν να πάνε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να ζητήσουν την κοστολόγηση των προγραμμάτων τους.

«Το νομικό ζήτημα, αν αυτή την στιγμή το ΓΛΚ και δη άνευ της συναίνεσης των κομμάτων έχει τη νομική δυνατότητα να κάνει μία τέτοια κοστολόγηση πράγματι είναι ερωτηματικό, νομίζω πως όχι», δήλωσε.

Παράλληλα, ανέφερε, ότι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν τα κόμματα να κοστολογηθούν τα προγράμματά τους από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: «Όμως, αν το κάθε κόμμα συναινέσει γιατί αναγνωρίζω την τεχνογνωσία το κύρος την αυθεντία όχι στο ΓΛΚ, στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, θεωρώ ότι τότε έχουμε μία καλή όδευση».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.