Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ο Καλογήρου απαντά στον Αλιβιζάτο για το κόμμα Κασιδιάρη: Η θεσμική σοβαρότητα δεν είναι μικροψυχία

Μοιραστείτε το

Συνεχίζεται η σκληρή κόντρα που έχει ανοίξει γύρω από το θέμα της απαγόρευσης της καθόδου του κόμματους Κασιδιάρη στις ερχόμενες εκλογές, μετά την τροπολογία της κυβέρνησης και την απόφαση του Αρείου Πάγου. Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος χαρακτήρισε “μικρόψυχη” τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, προκαλώντας αντιδράσεις στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώην υπουργός και Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας, Μιχάλης Καλογήρου, αντιδρώντας στις δηλώσεις Αλιβιζάτου τονίζει πως εκ του αποτελέσματος, “καλό θα είναι να περιμένουνε το αποτέλεσμα των εκλογών, παραμένοντας σε εγρήγορση κατά του ακροδεξιού κινδύνου. Τότε θα φανεί αν το σήριαλ των νομοθετικών ερασιτεχνισμών και το κλείσιμο του ματιού αποδυνάμωσαν ή αντίθετα ενίσχυσαν εκλογικά την εξτρεμιστική ακροδεξιά”. Τόνισε δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε θεσμική σοβαρότητα και όχι μικροψυχία.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης:

“Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονος ότι ο καθηγητής κος Αλιβιζάτος χαρακτηρίζει μικρόψυχη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για την εφαρμογή μιας τροπολογίας με την οποία διαφώνησε στη Βουλή, καταθέτοντας δική του πρόταση.

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί γιατί η τηλεφωνική του κλήση για να επισημάνει την ιδέα του κοινού υπομνήματος με τη ΝΔ έγινε τις ημέρες που η Κυβέρνηση νομοθετούσε για τρίτη φορά αλλάζοντας την αρμοδιότητα του τμήματος και που ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κος Τζανερρίκος, είχε δημόσια καταγγείλει παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού και στενών  συνεργατών του με προσφορά μάλιστα και ανταλλαγμάτων.

Η εγκληματική δραστηριότητα Κασιδιάρη είναι αυταπόδεικτη καθώς έχει αναγνωριστεί και με δικαστική απόφαση. Και βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα μπορούσε να ξεπλύνει τη θεσμική ακροδεξιά, αναλαμβάνοντας κοινές θεσμικές πρωτοβουλίες μ’ αυτούς που παρακολουθούσαν -και δεν γνωρίζουμε καν αν συνεχίζουν να το κάνουν- πολιτικούς και ανώτατους κρατικούς αξιωματουχους.

Καλό θα είναι να περιμένουνε το αποτέλεσμα των εκλογών, παραμένοντας σε εγρήγορση κατά του ακροδεξιού κινδύνου. Τότε θα φανεί αν το σήριαλ των νομοθετικών ερασιτεχνισμών και το κλείσιμο του ματιού αποδυνάμωσαν ή αντίθετα ενίσχυσαν εκλογικά την εξτρεμιστική ακροδεξιά.

Μέχρι τότε, ας μην θεωρούμε τη θεσμική σοβαρότητα μικροψυχία”.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.