Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Προς αποχή ο Θάνος Πλεύρης

«Θα επιλέξω στάση που σε καμία περίπτωση δεν θα δώσει δικαίωμα σε κανένα να εκμεταλλευτεί την διαφωνία μου για πολιτικούς λόγους» είπε ο βουλευτής της ΝΔ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μοιραστείτε το

Συνειδησιακούς λόγους επικαλέστηκε ο Θάνος Πλεύρης για να μην στηρίξει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ωστόσο, φαίνεται να μην επιλέγει την σκληρή γραμμή καταψήφισης αλλά να ακολουθεί την προτροπή Μητσοτάκη προς διαφωνούντες για αποχή.

«Είναι θέμα συνείδησης και αυτό σημαίνει το πώς ο κάθε ένας κατανοεί τον πολιτικό του ρόλο. Δεν μπορώ να ψηφίσω τις συγκεκριμένες διατάξεις αλλά θα επιλέξω στάση που σε καμία περίπτωση δεν θα δώσει δικαίωμα σε κανένα να εκμεταλλευτεί την διαφωνία μου για πολιτικούς λόγους» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Θάνου Πλεύρη στην τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Αυτό που εσείς θεωρείτε μειονέκτημα, για την ΝΔ είναι πλεονέκτημα» είπε ο Θάνος Πλεύρης απαντώντας στα «πυρά» της αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για ρήγμα στο εσωτερικό της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας. Και εξήγησε πως «ακούμε πως από το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πάνω από 10 διαφωνίες, αλλά δεν βλέπουμε κανέναν να μιλάει σήμερα. Ακούμε και για κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ που προτιμούν το υψόμετρο. Ακούμε και τον πρωθυπουργό να λέει ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφωνίες σε ένα τέτοιο θέμα. Εγώ τοποθετούμαι στην Βουλή και εκφράζω τις αξιακές μου ενστάσεις. Η ΝΔ αποδεικνύει ότι σέβεται τις διαφωνίες» κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.