Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νίκος Παππάς: «Καλοδεχούμενη η πρόταση Χατζηδάκη – Να εξεταστούν και οι προτάσεις μας και τα δημοσιονομικά περιθώρια»

«Η πρόταση Χατζηδάκη είναι καλοδεχούμενη» τονίζει σε δήλωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Μοιραστείτε το

«Στον κ. Χατζηδάκη υποσχόμαστε μια δημιουργική και, κυρίως, ενδιαφέρουσα συζήτηση» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Η αλήθεια είναι ότι» σημειώνει στη δήλωση του ο Νίκος Παππάς πως «Εμείς ζητάμε από τη Ν.Δ. – και μετεκλογικά – να πάμε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την εξέταση των μέτρων μας. Το ΓΛΚ έχει καταρρίψει, ήδη, την “κοστολόγηση” του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που μιλούσε για 40 δισ. ευρώ κόστος, ενώ με βάση την έκθεσή του, οι προτάσεις μας κρίνονται απολύτως εφαρμόσιμες. Έχουμε υποβάλει αίτημα να συζητήσουν δημόσια οι κύριοι Μητσοτάκης και Κασσελάκης για αυτά και άλλα ζητήματα».

Ο Νίκος Παππάς σημειώνει ακόμα πως «ζητούμε να οριστεί η συνεδρίαση το συντομότερο δυνατόν. Και όχι σε… πέντε μήνες, όσο πήρε – κατʼ απαίτηση Χατζηδάκη – ο ορισμός της συνεδρίασης που εμείς ζητήσαμε για το ξεπούλημα των τραπεζών. Ζητούμε, επίσης, από τα στελέχη του ΓΛΚ να προσκομίσουν τα στοιχεία για το ύψος των υπερπλεονασμάτων του 2022 και του 2023, τις εκτιμήσεις για το 2024 και τα στοιχεία για την υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων φέτος. Εκεί θα δούμε και τις δυο προτάσεις οικονομικής πολιτικής. Αυτή που μαζεύει υπερπλεονάσματα και υπερκέρδη και αρνείται να μειώσει τους έμμεσους φόρους. Και αυτή που αξιοποιεί υπερπλεονάσματα και υπερκέρδη για να μειώσει τους έμμεσους φόρους».

Και καταλήγει στη δήλωση του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «στον κ. Χατζηδάκη που αναζητούσε, εναγωνίως, δημοσιονομικά άλλοθι για να μη μειώσει τον ΦΠΑ, υποσχόμαστε μια δημιουργική και, κυρίως, ενδιαφέρουσα συζήτηση».
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ζήτησε τη διεξαγωγή μιας αναλυτικής συζήτησης, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την Οικονομία. Όπως ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης η συζήτηση που ζητάει θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως προς το δημοσιονομικό τους κόστος.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.