Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Σποτ «Όχι στο νέο νόμο – πλαίσιο» για τα ΑΕΙ

Μοιραστείτε το

Νέο σποτ δημοσιοποίησε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου «Νέοι ορίζοντες για τα ΑΕΙ» από το υπουργείο Παιδείας.

Ενός νομοσχεδίου, σύμφωνα με την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ «που προωθεί ένα ολιγαρχικό υπερσυγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης, που καταστρατηγεί το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, που θεσμοθετεί πτυχία πολλών ταχυτήτων και εμπορευματοποιεί τις μεταπτυχιακές σπουδές»

Από την πρώτη στιγμή η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πως αυτό το νομοσχέδιο, σε συνέχεια προηγούμενων κυβερνητικών πολιτικών, στοχεύει στην διάλυση του δημόσιου, δωρεάν και δημοκρατικού χαρακτήρα του πανεπιστημίου.

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες απαντούν στην Νίκη Κεραμέως πως θέλουν ένα πανεπιστήμιο χωρίς αστυνομία, θέλουν σπουδές χωρίς όρια φοίτησης, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και καθηγητικό προσωπικό και φυσικά πτυχία με αξία!»

«Απέναντι σε ένα από τα πιο σκοτεινά αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια, η πανεπιστημιακή κοινότητα θα εμποδίσει την διάλυση που ονειρεύεται η υπ. Παιδείας. Το νομοσχέδιο αυτό θα μείνει στα χαρτιά» καταλήγει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.