Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νέα απάντηση Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη: Ψηφίζεις ΝΔ για να έχεις Μητσοτάκη

Μοιραστείτε το

Στον Νίκο Ανδρουλάκη και στον «άγνωστο Χ» απάντησε από την Λαμία ο Κ.Μητσοτάκης. «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά»

«Το τοπίο θολώνουν περισσότερο όσοι μιλούν για δήθεν συνεργασία αλλά παραπέμπουν σε παραλυσία. Τι σημαίνει αυτός ο άγνωστος χ; Οι πολίτες θα ψηφίσουν στα τυφλά; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ψηφίζεις ΝΔ για να έχεις Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Έστω ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ για να έχεις Τσίπρα πρωθυπουργό. Αλλά γιατί να ψηφίσεις κάτι που δεν ξέρεις τι θα είναι αύριο» είπε από την Λαμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως πρόσθεσε «ζούμε σε πολύ δύσκολους καιρούς. Αποφάσεις πρέπει να παρθούν στο ανώτατο επίπεδο. Σε αυτόν τον πολύ απρόβλεπτο κόσμο η πατρίδα χρειάζεται σιγουριά, καπετάνιος και πλήρωμα που να μπορούν να ξεπερνούν τρικυμίες. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνέχεια στο δρόμο της ανάπτυξης που φέρνει δουλειές και καλύτερο εισόδημα. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Χρειάζεται αλήθεια και συνέπεια για να εκσυγχρονιστεί το κράτος. Οι αποφάσεις δεν μπορούν να χάνονται μέσα στους διαδρόμους κομματικών παζαριών. Σκεφτείτε τι συμβαίνει σε μια σειρά από χώρες που έχουν ως εκλογικό σύστημα την απλή αναλογική».

Η δεύτερη 4ετια

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «η πατρίδα ζητά καθαρούς ορίζοντες στη πορεία της, έτσι ζητά καθαρές λύσεις στην ηγεσία της. Αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη ΝΔ. Μόνο έτσι θα εδραιώσουμε τις κατακτήσεις μας και θα μπορούμε να αναμετρηθούμε και με τις παραλείψεις μας. Κρατώ πάντα την προτροπή συμπολιτών που μας λένε ότι είναι καιρός να συγκρουστείς με το σύστημα. Μου λένε μην γίνεις πολιτικός της σειράς, κάνε τη διαφορά. Αυτή τη διαφορά θα υπηρετώ μέχρι να γίνει ο κανόνας στην καθημερινότητα» και συμπλήρωσε: «Άλλαξαν πολλά, αλλά μένουν να αλλάξουν περισσότερα πριν μας πληγώσουν ξανά. Δεν διστάζω ποτέ να ζητώ συγνώμη. Αυτή η παράταξη έχει αποδείξει πως ξέρει να οδηγεί στο αύριο την Ελλάδα του χθες. Εμείς μιλήσαμε πρώτοι για την Ευρώπη και κάναμε την Ελλάδα μέλος της σε πείσμα όλων όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Για να θυμηθούμε ποιος έκανε έναν παράλυτο ΟΤΕ διεθνή κολοσσό, ποιος έσωσε τον ΟΛΠ. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ήταν κατά της ιδιωτικοποίησης. Θα μας μιλήσει το ΠΑΣΟΚ για κρατισμό που δίδαξε τον κρατισμό στην Ελλάδα; Ποιος εξυγίανε την Ολυμπιακή; Ποιος τα έβαλε με την άρρωστη ΔΕΗ των εργατοπατέρων; Η δική μας κυβέρνηση αντιμετώπισε εκκρεμότητες σε εστίες κρατισμού. Η δική μας κυβέρνηση τα έβαλε με αυτό που αποκαλούμε βαθύ κράτος. Οι παρεμβάσεις στον ΕΦΚΑ μας επέτρεψαν να λέμε στους συνταξιούχους ότι μπορούν να παίρνουν τη σύνταξή τους σε δύο μήνες και όχι σε δύο χρόνια.

Εμείς μπορούμε να τα βάζουμε με το παρελθόν και με τον κακό μας εαυτό. Ας δοκιμαστεί λοιπόν η επάρκεια του καθενός στη διαχείριση των κρίσεων. Ας δοκιμαστεί και η αντίδραση του κράτους στις μεγάλες δοκιμασίες. Ας συγκριθούν και συμπεριφορές αυτών που δέχονται τα λάθη και τα διορθώνουν με εκείνων που τα σκηνοθετούν για να τα φορτώνουν αλλού. Να συγκριθεί η συμπεριφορά όσων χαμηλώνουν το βλέμμα και όσων ξέρουν μόνο να σηκώνουν το δάχτυλο και να αγορεύουν. Το ενιαίο μισθολόγιο θα συνοδεύεται από αυστηρούς κανόνες αξιολόγησης, πριμ παραγωγικότητας. Η ανάταξη συνολικά για ένα αποτελεσματικό δημόσιο στην υπηρεσία του πολίτη. Θα περιγράφεται και στις συνταγματικές αλλαγές που θα ξεκινήσουν στην επόμενη Βουλή. Ανάμεσά τους και η δυνατότητα ίδρυσης υπό όρων μη κρατικών πανεπιστημίων και στην πατρίδα μας. Είχα πει το 2019 ότι δεσμεύομαι ότι θα μειώσω τους φόρους. Έτσι σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω ότι η δεύτερη τετραετία θα είναι η τετραετία των καλύτερων μισθών, της αξιοπρεπούς υγείας, της ψηφιακής μετάβασης, της πράσινης ανάπτυξης, της προσιτής στέγης ειδικά για νέα ζευγάρια».

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.