Νάσος Ηλιόπουλος σε Οικονόμου: Γιατί διέταξε ο πρωθυπουργός την παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ μέσω της ΕΥΠ;

Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με φόντο την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.
Απαντώντας σε νωρίτερη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, ζήτησε για ακόμα μια φορά απαντήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις οποίες προηγουμένως, ο κ. Οικονόμου είχε αποφύγει να δώσει.
Από την πλευρά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας τη φράση του κ. Οικονόμου, σύμφωνα με τον οποίο «μετά το 1974 το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας πρωθυπουργός δεν διέταξε την παρακολούθηση του ΑΓΕΕΘΑ», τονίζει ότι «αν ο κύριος Οικονόμου θέλει να φρεσκάρει τις ιστορικές του γνώσεις, ας ανατρέξει στα μετεμφυλιακά χρόνια του παρακράτους, της Κ.Υ.Π και της υπαγωγής της εθνικής άμυνας της χώρας σε σκοτεινά μικροπολιτικά σχέδια. Τα αποτελέσματα ήταν τραγικά για τη Δημοκρατία και τη χώρα μας».
Και συνεχίζει ο κ. Ηλιόπουλος, ζητώντας απαντήσεις εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Από σήμερα το μόνο ερώτημα είναι γιατί διέταξε ο πρωθυπουργός την παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ μέσω της ΕΥΠ;
Τόσο ο ίδιος, όσο και η εισαγγελέας κυρία Βλάχου οφείλουν να απαντήσουν».
Και καταλήγει τονίζοντας ότι «το απαιτεί η εθνική ασφάλεια της χώρας. Το απαιτεί η Δημοκρατία μας».
Η δήλωση Οικονόμου
Για ακόμα μια φορά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αποφεύγει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο κ. Οικονόμου αναφέρει: «Μετά το 1974 κανένας πολιτικός φορέας δεν είχε επιχειρήσει να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κομματική αντιπαράθεση. Το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά την τακτική “Τσίπρας προαναγγέλλει – Βαξεβάνης δημοσιεύει – ΣΥΡΙΖΑ υπερθεματίζει”».
«Στηριζόμενος σε υλικό που διοχετεύουν ρυπαρά δίκτυα, έφτασε στο έσχατο σημείο πολιτικής ατιμίας -σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα- επιχειρώντας να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού. Δεν θα τους περάσει, διότι οι θεσμοί μας είναι ισχυρότατοι και ο λαός μας, με απόλυτη σύμπνοια, απαιτεί το εθνικό και το συλλογικό να μένουν απρόσβλητα από κάθε σκοπιμότητα», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είχαν και έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Η Κυβέρνηση επιδιώκει την αλήθεια, διότι δεν την φοβάται. Για αυτό είναι πάντοτε με την Δικαιοσύνη και τους θεσμούς».
Τα ερωτήματα για την υπόθεση παραμένουν πολλά και οι εξηγήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αποδείχτηκαν για ακόμα μια φορά… λίγες.
ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης για την παρακολούθηση της ΕΥΠ στον «στόχο 519c» κ. Φλώρο
Απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την κυβέρνηση, σχετικά με τα όσα νέα αποκαλύφθηκαν για την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.
Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή της τη φυγή του κ. Μητσοτάκη από τη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης για τις υποκλοπές, τονίζοντας ότι «όταν ο κ. Μητσοτάκης έφευγε άρον άρον από τη Βουλή για να μην απαντήσει στο ερώτημα του κ. Τσίπρα εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον ΑΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, όλοι κατάλαβαν γιατί το έβαλε στα πόδια».
«Σήμερα η εφημερίδα Documento αποκαλύπτει πως ο Αρχηγός του Στρατού ήταν ο στόχος 519c της ΕΥΠ», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συνεχίζει λέγοντας ότι «πλέον όλοι έχουν αντιληφθεί πως ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι επικίνδυνος μόνο για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, αλλά και για την εθνική ασφάλεια. Οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει: Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ αντί να προστατεύει τον ΑΓΕΕΘΑ τον παρακολουθούσε;».
«Αντίστοιχη απάντηση οφείλει και η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου: Γνώριζε πως υπέγραφε την παρακολούθηση του κ. Φλώρου; Ποιος της έδωσε την εντολή αυτή;», υπογραμμίζει επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταλήγοντας.
Σχετικά Άρθρα
12/06/2025 - 01:32
11/06/2025 - 23:15
Δείτε επίσης