Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μητσοτάκης: O λαϊκισμός δοκιμάζει σήμερα τη Δημοκρατία – Οργισμένη απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε το

Σε ένα ανιστόρητο «λογικό άλμα» προχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του για την επέτειο της επιβολής της χούντας, στις 21 Απριλίου του 1967.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο-πολύ εξομοιώσε τη δικτατορία με τον λαϊκισμό, υποστηρίζοντας πως «η δοκιμασία της Δημοκρατίας μπορεί να αλλάζει μορφές».

«Πενήντα πέντε χρόνια από το ξέσπασμα της δικτατορίας στην Ελλάδα, η 21η Απριλίου 2022 έρχεται να υπογραμμίσει πως η δοκιμασία της Δημοκρατίας μπορεί να αλλάζει μορφές. Ο αυταρχικός δεσποτισμός επιτίθεται σήμερα στην ελεύθερη πολιορκημένη Ουκρανία. Ενώ σ’ όλες τις χώρες ο λαϊκισμός διακινεί ξανά δήθεν εύκολες απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις. Προτείνοντας ανύπαρκτες λύσεις σε υπαρκτές προκλήσεις.

Η απάντησή μας, λοιπόν, δεν μπορεί να είναι άλλη από την ενότητα της κοινωνίας στη βάση της αλήθειας. Από τη διαρκή αναβάθμιση του κοινοβουλευτισμού. Και από την καθημερινή προσπάθεια να προοδεύει η Ελλάδα και να ευημερούν οι Έλληνες» έγραψε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Οργισμένη απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Οκ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται και ανιστόρητος και πανικόβλητος», σημειώσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «σήμερα, 21 Απριλίου, διέπραξε ένα διπλό ατόπημα. Στο μήνυμά του για τη δικτατορία του 1967 απέφυγε να κατονομάσει τη στρατιωτική χούντα και παρουσίασε ως σύγχρονο εκφραστή της απειλής προς τη δημοκρατία τον “λαϊκισμό”».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως «είναι προφανές ότι η επιλογή του να στεγάσει την άκρα δεξιά στη Νέα Δημοκρατία και η φθορά της κυβέρνησής του τον οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς».

«Τη Δημοκρατία μας, την απειλεί ο νεοφασισμός κάθε μορφής, η ιστορική αμνησία και οι αντικοινωνικές πολιτικές που καταστρατηγούν το δικαίωμα των πολιτών σε ασφάλεια, ελευθερία και ευημερία», τόνισε καταλήγοντας ο Ν. Ηλιόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.