Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μητσοτάκης: Ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση για γρήγορες αποζημιώσεις από τις πυρκαγιές

Μοιραστείτε το

«Πρώτα και πάνω από όλα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ζώων μας. Η προστασία της περιουσίας, των κρίσιμων υποδομών και βέβαια η προστασία του δασικού μας πλούτου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην ιεραρχία που έχει τεθεί κατά την αντιμετώπιση των φωτιών.

Ο κ. Μητσοτάκης παραβρέθηκε σε σύσκεψη με τον υπουργό Θόδωρο Σκυλακάκη και την λοιπή πολιτική ηγεσία του Yπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πράσινη μετάβαση αλλά και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες και προανήγγειλε πακέτο εξαγγελιών το οποίο θα ξεδιπλωθεί στην ομιλία του στην ΔΕΘ. Επίσης, αναφερόμενος στις πυρκαγιές ευχαρίστησε τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και τους εθελοντές που συμμετείχαν στη μάχη της πυρόσβεσης αλλά επεσήμανε ότι δεν έχουν ακόμη περάσει τα δύσκολα λόγω του νέου καύσωνα που έχουμε μπροστά μας και της πιθανότητας ενίσχυσης των ανέμων.

 

Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες εξαγγελίες για τη δασική πολιτική με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και την προστασία των περιστατικών δασών του νομού Αττικής. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία καταγραφής και αποζημίωσης των πληγέντων.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.