Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μητσοτάκης: Ευθύνες στην κλιματική αλλαγή για τις καταστροφές – Απαξιωτικός για Φάμελλο

Μοιραστείτε το

Απαξιωτικός εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εις βάρος του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επέρριψε ευθύνες στην κλιματική αλλαγή για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias, λίγες μέρες μετά την κακοκαιρία Daniel.

 

«Ο νέος αρχηγός της αξιωματικής της αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη Βουλή. Θα απουσιάζουν έτσι οι συγκεκριμένες θέσεις, το σχέδιο της αντιπολίτευσης, οι συγκεκριμένες απαντήσεις και τα ερωτήματα που θέτονται σε επίπεδο αρχηγού της αντιπολίτευσης. Αλλά αυτό φαντάζομαι θα κληθούν να το υπηρετήσουν με επάρκειά οι εκλεγμένοι οι συνεργάτες του, όπως ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν άργησε ωστόσο η απάντηση του Σωκράτη Φάμελλου: «Παρά τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εκπροσωπείται θεσμικά, συλλογικά και τεκμηριωμένα στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που αδυνατεί να απαντήσει στην τεκμηριωμένη κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και θα συνεχίσουμε, μέσα και έξω από τη Βουλή, αυτό τον αγώνα, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του προέδρου.

Δυστυχώς για την ελληνική κοινωνία και οικονομία αυτό που αποδεικνύεται ότι έχει κατασκευαστεί με “σαθρά υλικά”  είναι η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για αυτό και εξελίσσεται αυτή η εκτεταμένη κρίση ανασφάλειας στην οικονομία, στην πολιτική προστασία αλλά και στους δημοκρατικούς θεσμούς».

 

Όσον αφορά τις νέες πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Elias, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού αναφέρθηκε σε «καταστροφές από τις επιθέσεις της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε πως «η σκέψη μας σήμερα είναι στο Βόλο και στη Βόρεια Εύβοια. Το κράτος είναι παρών μαζί με τους κατοίκους και θα σταθούμε και πάλι δίπλα σε όσους επλήγησαν», δίχως να προχωρά στην ουσία σε κάποιου είδους αυτοκριτική για το γεγονός πως περιοχές πλημμύρισαν ξανά μέσα σε λίγες μόλις ημέρες και πριν καλά καλά αποκατασταθούν οι ζημιές από την κακοκαιρία Daniel, σημειώνοντας:

«Είμαστε μια χώρα η οποία μπορεί πια να αντιστέκεται και να μένει όρθια στις απρόβλεπτες αντιξοότητες. Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ να απαντήσουμε στα λάθη του παρελθόντος και τα λάθη του μέλλοντος. Ο εθνικός ορίζοντας παραμένει καθαρός. Η ΝΔ η μόνη παράταξη που εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου προς αυτόν».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.