Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Θα καταφέρουμε συμφωνία για το προσφυγικό» – Τι είπε για του αγρότες Ι ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε το

Για τα αιτήματα των αγροτών, τη στήριξη στην Ουκρανία και τη διαχείριση του προσφυγικού μίλησε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το σημερινό έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο λαμβάνει χώρα για έναν και μόνο λόγο, διότι στο περασμένο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου μία χώρα η Ουγγαρία δεν μας επέτρεψε να πετύχουμε την απαραίτητη ομοφωνία προκειμένου να συμφωνήσουμε στην αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και στη χορήγηση μιας σημαντικής οικονομικής υποστήριξης προς τη δοκιμαζόμενη Ουκρανία», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός.

 

Για το προσφυγικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε: «Είμαι αισιόδοξος ότι σε αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα καταφέρουμε 27 χώρες να πετύχουμε επιτέλους μια συμφωνία η οποία να δώσει λύση σε αυτό το πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε».

 

«Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε και να αποδεσμεύσουμε τους πρόσθετους πόρους του ΠΔΕ προκειμένου να υποστηρίξουμε εκείνες τις χώρες που δοκιμάζονται από μεταναστευτική κρίση, αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε και την απαραίτητη χρηματοδότηση για την Ουκρανία η οποία δίνει έναν υπαρξιακό αγώνα για την ελευθερία της. Σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να βρούμε σήμερα μία λύση», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Τι είπε για τους αγρότες

Για τις κοινητοποιήσεις των αγροτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Θέλω επίσης να σταθώ σύντομα στο ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων οι οποίες όπως έχετε αντιληφθεί δοκιμάζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένων και των Βρυξελλών».

«Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης η οποία προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να υπάρξει μια παύση από το καθεστώς αγρανάπαυσης για εκτάσεις οι οποίες καλλιεργούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο», πρόσθεσε.

«Εφόσον προχωρήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση θα μπορέσουν να αποδεσμευτούν πρόσθετες εκτάσεις για καλλιέργεια, έτσι ώστε οι αγρότες μας να έχουν πρόσθετο εισόδημα και από την πώληση των προϊόντων αλλά και από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις», είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: «Στο μέτρο του εφικτού»

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε: «Από εκεί και πέρα θα επαναλάβω αυτό το οποίο είπα και χθες. Η ελληνική πολιτεία στο πλαίσιο των δημοσιονομικών της δυνατοτήτων βρίσκεται πάντα κοντά στον πρωτογενή τομέα όπως το έκανε εδώ και 4,5 χρόνια. Έτσι θα εξακολουθούμε να το κάνουμε και τώρα έτσι ώστε στο μέτρο του εφικτού να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.