Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μητσοτάκης από τη Σύνοδο του Νότου: Η Ελλάδα θα αναλάβει να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης που βομβαρδίστηκε

Μοιραστείτε το

Η Ελλάδα θα αναλάβει να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης που βομβαρδίστηκε, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με άλλους τρεις ηγέτες των χωρών του νότου που συμμετείχαν σε σύσκεψη σήμερα στη Ρώμη εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και «ειδικά στη Μαριούπολη». 

«Γνωρίζετε το έντονο ελληνικό ενδιαφέρον για την πόλη αυτή η οποία έχει μετατραπεί σε σύμβολο αντίστασης του ουκρανικού λαού απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα καθώς εκεί κατοικούν παραπάνω από 100.000 ελληνικής καταγωγής Ουκρανοί» σημειώσε. 

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι «επειδή πρέπει να σκεφτόμαστε και την επόμενη ημέρα, η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει όταν τελειώσουν οι εχθροπραξίες και ξεκινήσει η διαδικασία της αποκατάστασης να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης το οποίο και βομβαρδίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες ως μία μικρή έμπρακτη στήριξη στη μεγάλη προσπάθεια ανοικοδόμησης που θα πρέπει η Ουκρανία να κάνει όταν με το καλό, σύντομα ελπίζουμε, τελειώσουν οι εχθροπραξίες».

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Μαρτίου η Ουκρανία κατήγγειλε τον βομβαρδισμό από του Ρώσους  της κεντρικής αγοράς της  Μαριούπολης και του μαιευτήριου της περιοχής.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές από τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο της Μαριούπολης υπήρξαν θύματα ανάμεσα στα οποία μία έγκυος και το βρέφος της.

Στη σύνοδο συμμετείχαν οι πρωθυπουργοι της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.