Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Μητσοτάκης από Μαρούσι – Φταίνε όλοι εκτός από τον ίδιο: «Η Ελλάδα που έρχεται από το παρελθόν, μας πληγώνει και δεν εκφράζει τη νέα γενιά» –

Μοιραστείτε το

«Η Ελλάδα που έρχεται από το παρελθόν, μας πληγώνει και δεν εκφράζει τη νέα γενιά» είπε ο πρωθυπουργός από το Μαρούσι σε μία προσπάθεια να απαλλαχθεί όσο τον δυνατόν περισσότερο από το βάρος της τραγωδίας των Τεμπών.  

 

Την πρώτη του «εξόρμηση» πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Αφού ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους για την παρουσία τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα ότι «όλοι μαζί θα πάμε μπροστά παρά τις δυσκολίες να αλλάξουμε την Ελλάδα».

«Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσα τους πολλά νέα παιδιά. Ξέρω πολύ καλά ότι η καλύτερη δικαίωση για την θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στην χώρα μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε «η Ελλάδα που έρχεται από το παρελθόν, μας πληγώνει και δεν εκφράζει τη νέα γενιά. Και από το 2019 έχω πάρει την ισχυρή εντολή αυτή την Ελλάδα που μας πληγώνει να την αλλάξω. Και σήμερα θα προχωρήσω σε αυτό τον δρόμο με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη».

Κάλεσε, δε, τους πολίτες να κάνουν έναν συνολικό απολογισμό «και να θυμηθούμε πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι η Ελλάδα σήμερα». «Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι όταν ήρθαμε στα πράγματα το 2019 παραλάβαμε μια χώρα που ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και σήμερα η Ελλάδα έχει την δεύτερη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Παρ’ όλα αυτά, η μόνη εμφανής ανάπτυξη στην χώρα είναι αυτή των απευθείας αναθέσεων σε γαλάζιους βουλευτές, τα κομματικά ρουσφέτια, η ιδιωτικοποίηση της υγείας, τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στην πυροσβεστική με αποτέλεσμα να έχουν καίει τεράστιες εκτάσεις γης (π.χ Δαδιά και Εύβοια) αλλά και η υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνών.

Από την άλλη πλευρά οι πολίτες θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι για τις παροχές της κυβέρνησης η οποία χορήγησε γενναιόδωρα ψίχουλα με το power pass, το fuel pass και τώρα τα υπερπολύτιμα 0.73€ την ημέρα του market pass. Φυσικά δεν γίνεται να παραληφθούν οι αυξήσεις του κατώτατου μισθού τις οποίες έχει ήδη ροκανίσει ο πληθωρισμός, καθώς και οι αυξήσεις των συντάξεων οι οποίες είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Στο σημείο αυτό, τίθεται ένα ρητορικό ερώτημα. Μήπως η ανάπτυξη στην χώρα έρχεται μόνο για τα γαλάζια παιδιά, τις τράπεζες, τους Πάτσηδες που πλειστηριάζουν για ευτελή ποσά σπίτια φτωχών και ανυπεράσπιστων ανθρώπων, τους σουπερμαρκετάδες και τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών; Τι πραγματικά μπορεί να περιμένει κανείς από τον πρωθυπουργό που έχει κάνει “καραμέλα” την έκφραση “δεν γνώριζα”, ενώ παράλληλα οι κοριοί του βρίσκονται παντού και πουθενά;

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.