Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μαζικές παραιτήσεις από τη φρεγάτα «Ύδρα» ενόψει Ερυθράς – Καταγγελία Αποστολάκη στη Βουλή

Έντονη αντίδραση από τον Ευ. Αποστολάκη για τις παραιτήσεις από τη φρεγάτα που στέλνει η Ελλάδα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μοιραστείτε το

«Βροχή» οι παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό και ειδικά από τη φρεγάτα «Ύδρα» η οποία έχει επιλεγεί για αποστολή στην Ερυθρά στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά της Υεμένης. Έντονη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ δια του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη.

Η κυβέρνηση «δεν πρέπει να εμπλέκει τη χώρα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές που δεν βρίσκονται υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών», τόνισε ο κ. Αποστολάκης.

Συνολικά, 17 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού παραιτήθηκαν από τη Φρεγάτα «Ύδρα». Την καταγγελία έκανε η «Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής», που επίσης ενημέρωσε ότι η Διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού, για την κάλυψη του κενού, απευθύνθηκε σε 70 άλλους από διαφορετικά πλοία να αποσπαστούν εθελοντικά στην «Ύδρα», αλλά δεν συνάντησε ανταπόκριση.

Αποστολάκης: Έντονη ανησυχία από τις παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό

Αναλυτικά η δήλωση του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ευάγγελου Αποστολάκη για τις παραιτήσεις στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού ενόψει της αποστολής της Φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα:

«Έντονη ανησυχία προκαλεί η είδηση των νέων παραιτήσεων στο Π.Ν. ενόψει της αποστολής της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιευθήκαν στα Μ.Μ.Ε., το κύμα παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζεται αμείωτο. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με 17 παραιτήσεις μελών του πληρώματος της Φρεγάτας «ΥΔΡΑ» που θα συμμετάσχει στην αποστολή στην Ερυθρά θάλασσα.

Ως Τομεάρχης Άμυνας και ως ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. έχουμε αναδείξει το σοβαρότατο ζήτημα του αυξημένου αριθμού παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2023 μέσω κατάθεσης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, στην οποία δεν λάβαμε ικανοποιητική απάντηση.

Καθώς όμως, ο αριθμός των παραιτηθέντων στελεχών ολοένα και αυξανόταν επανήλθαμε επί του θέματος με νέα ερώτηση στα τέλη Νοεμβρίου 2023 για την οποία όμως δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση.

Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η συμμετοχή της Φ/Γ «ΥΔΡΑ» στην αποστολή στην Ερυθρά θάλασσα ενέχει αυξημένο ρίσκο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή επιχειρήσεων.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το ζήτημα των παραιτήσεων είναι ιδιαίτερα σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από το ΥΠ.ΕΘ.Α., ούτως ώστε να σταματήσει η διαρροή στελεχών.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει με σοβαρότητα τη συμμετοχή της χώρας με αποστολή πολεμικού πλοίου στη συγκεκριμένη περιοχή και δεν πρέπει να εμπλέκει τη χώρα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές που δεν βρίσκονται υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.